FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U snažnoj eksploziji u Nairobiju više ranjenih

NAIROBI, 28. svibnja 2012. (Hina/AFP) - U eksploziji koja je u ponedjeljak ujutro odjeknula u središtu glavnoga kenijskog grada Nairobija ranjeno je nekoliko osoba, a okolne zgrade znatno su oštećene, objavile su agencije.

Eksplozija je odjeknula u Aveniji Moi, glavnoj ulici koja se nalazi u strogom poslovnom i trgovačkom središtu grada, u kojoj se u vrijeme ručka svakodnevno zatekne puno građana i turista. "Svi oni koji su se ondje zatekli u trenutku eksplozije preplašili su se i nastala je panika", rekao je za France presse jedan očevidac.

Na internetskoj stranici poznatoj po bliskosti sa somalskom islamističkom organizacijom Al-Šabab napisano je kako je u "eksploziji eliminirano pet Kenijaca", no nitko nije preuzeo odgovornost za incident.

Posljednjih nekoliko mjeseci Keniju potresa niz bombaških napada. Prvi su napadi počinjeni u listopadu prošle godine nakon odluke kenijske vlade da pošalje svoje postrojbe u Somaliju, kako bi ondje pomogla u rastjerivanju pripadnika islamističke organizacije Al-Šabab koja pod kontrolom drži veći dio južnog i središnjeg dijela te zemlje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙