FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

20 mrtvih, 30 ranjenih u eksplozijama u Dagestanu

MOSKVA, 4. svibnja 2012. (Hina) - Dvadeset je osoba ubijeno, a desetci su ranjeni u dvjema eksplozijama noću na petak blizu policijske postaje u Dagestanu, nemirnoj republici na Ruskome Kavkazu, objavilo je rusko ministarstvo unutarnjih poslova, a prenijele su agencije.

Glasnogovornik MUP-a potvrdio je da je najmanje 15 policajaca i zaposlenika ministarstva za izvanredne situacije ubijeno, a među žrtvama ima i civila, javlja agencija AFP.

Prva je eksplozija odjeknula blizu policijske postaje u Mahačkali, glavnome gradu Dagestana. Agencija RIA Novosti prenijela je da je eksploziv aktivirao samoubojica za upravljačem vozila koje je zaustavila policija.

Eksplozija je izazvala veliki požar te su na mjesto nesreće pozvani dodatni policajci, vatrogasci i hitna pomoć, a zatim je slijedila nova eksplozija i povećala broj žrtava.

Sigurnosni izvor objavio je da je 30 osoba ranjeno, dok internetska stranica Lifenews prenosi riječi lokalnog policajca da je 17 osoba ubijeno, a 68 ranjeno.

Eksplozija je oštetila i obližnji plinovod, prenosi RIA.

Dagestan je gotovo svakodnevno poprište bombaških napada i pucnjave nakon dva čečenska rata. Nakon prvog rata u Čečeniji (1994.-1996.) između ruskih snaga i boraca za neovisnost, pobuna se počela širiti na cijelu regiju i sredinom 2000-ih islamistički oružani pokret djeluje na cijelom Sjevernom Kavkazu. Pobunjenici žele proglasiti islamsku državu u regiji koja je blizu Sočiju gdje će Rusija biti domaćin zimskih Olimpijskih igara 2014.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙