FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Možnik europski doprvak

MONTPELLIER, 27. svibnja 2012. (Hina) - Hrvatski gimnastičar Marijo Možnik osvojio je srebrno odličje na preči na Europskom prvenstvu u Montpellieru, dok je Robert Seligman završio kao četvrti u finalu konja s hvataljkama.

Možnik je do srebra i najvećeg uspjeha u karijeri došao s ocjenom 15.556, zlato je u toj spravi osvojio Rus Emin Garibov (15.833), dok je brončani bio Grk Vlasios Maras (15.266). Zagrepčanin Možnik (25) postao je tako četvrti Hrvat s gimnastičkom medaljom sa EP-a nakon bronce Ivana Čakleca (1957), srebra Filipa Ude i bronce Roberta Seligmana iz 2008. Sve te medalje ostvarene su na konju s hvataljkama, a Možnik je prvi koji je odličje osvojio na nekoj drugoj spravi.

Seligman je bio na korak ponavljanja uspjeha sa EP-a 2008. na konju s hvataljkama, a do bronce ga je dijelilo samo 34 tisućinke boda. Osječanin je imao ocjenu 15.266, a brončani Armenac Harutjum Merdinjan 15.300. Zlato je u ovoj disciplini osvojio veliki favorit Mađar Krisztian Berki (15.958), a srebro Britanac Louis Smith (15.775).

Veliki uspjeh ostvario je i 16-godišnji Osječanin Andrej Korosteljev koji je na Europskom juniorskom prvenstvu u gimnastici osvojio brončanu medalju na parteru, koju je podijelio s belgijskim vježbačem Daandom Kenisom, jer su obojica dobili ocjenu 14.200. To je nakon osam godina i srebra Filipa Udea, također na parteru, osvojene na Europskom prvenstvu u Ljubljani, prva juniorska medalja naših gimnastičara na EP-u.

U drugom hrvatskom finalu, konju s hvataljkama, bio je Renato Prpić, još jedan član osječkog kluba Inova-gim. No, Prpić je zbog pada završio kao osmi s ocjenom 11.300.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙