FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Preminuo dugogodišnji predsjednik osječkog Crvenog križa

OSIJEK,27. svibnja 2012.(Hina) - U Osijeku je jučer u 69. godini preminuo dugogodišnji predsjednik osječkog Crvenoga križa Željko Čiki, izvijestilo je danas to gradsko društvo na svojim internetskim stranicama.

Članom Crvenoga križa postao je 1954. godine, organizirao je brojne humanitarne i druge akcije, a preminuo je tijekom tijekom obnašanja čevrtog mandata predsjednika osječkog Crvenog križa, koji je uz njegovu viziju i upornost, ostvario značajne uspjehe ne samo u humanitanom dijelu nego i u edukativnom o čemu svjedoči nekoliko vrijednih projekata koje sada financira i Europska unija.

Punih 39 godina obnašao je dužnosti predsjednika, potpredsjednika i tajnika Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva "Osijek 1862", za koje je organizirao 45 turneja na pet kontinenata, u četrdesetak država.

U Osijeku je 1991. godine utemeljio Rotary club, gdje je također bio na vodećim dužnostima.

Nositelj je Spomenice Domovinskog rata, 1996. odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića, a 2008. Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske. Dobitnik je i zlatne medalje Hrvatskog Crvenog križa 1998.godine, a Osječko-baranjska županija 2009. mu dodjeljuje Nagradu za životno djelu u području kulture.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙