FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završio 15. Dubrovački diplomatski forum

DUBROVNIK, 26. svibnja 2012. (Hina) - Petnaesti Dubrovački diplomatski forum na kojem je sedamdesetak sudionika iz Hrvatske i srednje Europe tri dana raspravljalo o diplomaciji i dijalogu među kulturama završen je u subotu u Dubrovniku.

Sudionicima se na završetku skupa obratio zamjenik ministrice vanjskih i europskih poslova Joško Klisović koji je, uz ostalo, kazao kako je tema diplomacije i dijaloga među kulturama izuzetno važna u današnjem globalnom svijetu, te kako diplomati u tom kontekstu imaju posebnu odgovornost. "Dijalog koji ide kroz kulturnu diplomaciju izuzetno je važan jer se obraća javnosti zemalja u kojima djeluje", naglasio je Joško Klisović, te dodao kako je dubrovačka konferencija još jedan pokušaj da se doprinese obrazovanju diplomata.

Trodnevni skup organizirala je Diplomatska akademija Ministarstva vanjskih i europskih poslova u suradnji sa Srednjoeuropskom inicijativom (SEI) i Euromediteranskim sveučilištem te Londonskom diplomatskom akademijom i Savezom civilizacija UN-a.

Ovogodišnja konferencija okupila je 70-tak sudionika iz Hrvatske i zemalja SEI-ja, a po prvi puta sudjelovali su i predstavnici Indonezije i Malezije.

Na marginama skupa Joško Klisović je sa zamjenikom kosovskog ministra vanjskih poslova Ibrahimom Gashijem u ime Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova potpisao protokol o suradnji dviju diplomatskih akademija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙