FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Osijeku provedena akcija "Vlak je uvijek brži"

OSIJEK,24. svibnja, 2012.(Hina) - Djelatnici Hrvatskih željeznica iz Osijeka i osječke policije proveli su danas na željezničko-cestovnom prijelazu u Vukovarskoj ulici u Osijeku akciju "Vlak je uvijek brži" kojom žele upozoriti sudionike u prometu na opasnosti pri neopreznom prijelazu pruge.

Statistički podatci upozoravaju da je u većini slučajeva uzrok nesreće nesmotrenost vozača automobila, motociklista i pješaka koji prelaze prugu, i to zbog nepoštovanja signalizacije, rekao je voditelj prometne sekcije Hrvatskih željeznica iz Osijeka Damir Mihić. Dodao je kako javnost često dobiva pogrešan dojam da nesreće uzrokuju vlakovođe te da je svrha današnje akcije na tom cestovno-pružnom prijelazu, gdje policija i djelatnici Hrvatskih željeznica zaustavljaju ponajprije pješake i dijele edukativne materijale, upozoriti na opasnost.

Zaustavni trak od trenutka kada vlakovođa primijeti opasnost na pruzi je 700 metara, što očito govori da je vlak uvijek brži, i da to treba imati na umu, rekao je Mihić.

U prva tri mjeseca ove godine na željezničko-cestovnim prijelazima u Hrvatskoj dogodilo se 13 nesreća u kojima su poginule tri osobe, a dvije su teže ozlijeđene.

U Osječko-baranjskoj županiji ima 137 željezničko-cestovnih prijelaza. Od 2007. do travnja ove godine na željezničko-cestovnim prijelazima u Osječko-baranjskoj županiji dogodile su se 22 nesreće u kojima su poginule četiri osobe, a osam je teže ozlijeđeno, rekao je Mihić. Dodao je kako su svi željeznički prijelazi u Hrvatskoj, kojih je 1400, "u pravilu dobro osigurani, što polubranicima, što Andrijinim križem", te da je tako i u Osječko-baranjskoj županiji.

Akcija "Vlak je uvijek brži" provodila se danas u Osijeku jedan sat. Uz Hrvatske željeznice, u akciji koja se u Hrvatskoj provodi 12 put, sudjeluju Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvo unutarnjih poslova, koji su pokrovitelji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙