FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan Ličko-senjske županije

GOSPIĆ, 23. svibnja 2012. (Hina) - Postavljanjem vijenaca na rodnu kuću Ante Starčevića u Velikom Žitniku te polaganjem na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata i prvome predsjedniku Franji Tuđmanu u Gospiću je danas proslavljena 19. obljetnica utemeljenja Ličko-senjske županije i rođendan Oca domovine Ante Stračevića.

Govoreći o postignućima, ličko-senjski župan Milan Jurković istaknuo je da je ta nekad najnerazvijenija županija danas na visokome šestome mjestu s bruto društvenim proizvodom od 7707 eura po stanovniku, a ima i jednu od najnižih stopa nezaposlenosti od 18 posto.

Uspješno se ostvaruju gospodarski projekti, rekao je župan i najavio da se uskoro otvara nova tvornica kalcitnih proizvoda u Gospiću u koju partneri iz Slovenije ulažu 15 milijuna eura, da je završena gradnja tvornice biomase u Udbini, gdje se priprema i gradnja najvećeg vjetroparka na području od 50 kilometara četvornih, snage 120 megavata, a tu su i mnogi projekti maloga i srednjeg poduzetništva.

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine, na kojoj su bila mnoga izaslanstva gradova i općina te zagrebački župan Stjepan Kožić, dodijeljena su županijska priznanja.

Na svečanosti je pročitan brzojav u kojem im hrvatski predsjednik Ivo Josipović čestita Dan županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙