FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libija: prijavilo se 4000 kandidata za izbore

TRIPOLI , 22. svibnja 2012. (Hina/Reuters) - Članovi libijskoga izbornog povjerenstva u utorak su objavili da se za predstojeće parlamentarne izbore registriralo 4000 kandidata, no da još ne može sa sigurnošću potvrditi hoće li se izbori održati 19. lipnja, kako je ranije najavilo vladajuće Nacionalno prijelazno vijeće.

"Objava datuma održavanja izbora povezana je s nekim tehničkim pitanjima, poput primjerice distribucije izbornih materijala diljem zemlje, kao i obučavanjem izbornih promatrača", rekao je novinarima član izbornog povjerenstva. "Tek nakon što ispunimo sve navedene obveze, moći ćemo govoriti o točnome datumu održavanja izbora."

U nedjelju je istekao rok do kojega su se kandidati trebali prijaviti izbornome povjerenstvu zbog održavanja povijesnih izbora u zemlji - prvih otkad je s vlasti prošle godine svrgnut diktator Moamer Gadafi.

NTC se dosad nije uspio dogovoriti oko konačnih pravila održavanja izbora, a proces bi dodatno mogla otežati i nestabilna situacija u zemlji, kada je o sigurnosti riječ. Libijci su svoje kandidature počeli podnositi početkom svibnja, što je potpuna novost u državi u kojoj je Gadafi izbore tijekom 40 godina vladavine nazivao nedemokratskima, pa se oni nisu ni održavali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙