FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državljani Srbije glasuju u inozemstvu

BEOGRAD, 19. svibnja 2012. (Hina) - Srbijanski državljani u nekoliko stranih država u subotu glasuju u drugom krugu srbijanskih predsjedničkih izbora koji će u Srbiji biti održani u nedjelju, dok će jedan dio građana Srbije u u drugim državama u kojima žive glasovati u nedjelju, kada i ostali građani Srbije.

U subotu će glasovati građani Srbije koje žive u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi i Velikoj Britaniji, dok će u preostalih 19 zemalja glasovanje za srbijanske državljane biti omogućeno u nedjelju, prenose beogradski mediji.

Ukupno je organizirano 38 biračkih mjesta, a u nedjelju će, kako se navodi, glasovati građani Srbije u Austriji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Južnoafričkoj Republici, Cipru, Libiji, Luksemburgu, Makedoniji, Rumunjskoj, Ruskoj Federaciji, Njemačkoj, Sloveniji, Francuskoj, Nizozemskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Češkoj i Švicarskoj.

Na izborima za predsjednika Srbije građani će birati između kandidata koalicije oko vladajuće Demokratske stranke (DS) Borisa Tadića i kandidata oporbene Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikolića.

Tadić i Nikolić osvojili su najveći broj glasova među 12 kandidata, koliko ih je sudjelovalo u prvom krugu izbora za predsjednika Srbije održanom 6. svibnja, kada su u Srbiji također održani i parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙