FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rekreativnim turnirom u balotama promoviran POI u Lonndonu

SPLIT, 19. svibnja 2012. (Hina) - Na splitskoj Rivi danas je održan rekreativni turnir u balotama pod nazivom "Turnir o'balot-Split za 100 dana do Paraolimpijskih igara u Londonu", kojeg su, radi popularizacije ideje paraolimpizma zajednički organizirali britansko veleposlanstvo u Hrvatskoj i Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO).

Natjecale su se tri ekipe po sustavu svatko sa sakima a pobijedila je ekipa Paraolimpijci/Splitski olimpijci za koju su nastupali predsjednik HPO-a Ratko Kovačić, te Darko Kralj, Mijo Bakić, Željko Jerkov, Igor Boraska i Joško Reić.

Drugo mjesto pripalo je ekipi Hrvatska/Velika Britanija u kojoj su bili ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović, pomoćnik ministra za sport Petar Skansi, britanski veleposlanik David Slinn, zamjenica britanskog veleposlanika Nicole Davison te splitski gradonačelnik Željko Kerum i dogradonačelnica Anđelka Visković.

Treće je mjesto pripalo ekipi Novinari/Veterani Hajduka, a za koju su nastupali Dražen Mužinić, Hrvoje Maleš (predsjednik Hajduka)i novinari Ozren Maršić, Pero Smolčić i Tomislav Gabelić.

Osim rekreativnog turnira članovi splitskog boćarskog kluba za osobe s invaliditetom "Sveti Duje" demonstrirali su igranje balote iz invalidskih kolica.

Ministar Jovanović je u obraćanju nazočnima istaknuo kako se današnjim događanjima na splitskoj Rivi želi odaslati poruka da se svatko, bez obzira na životne poteškoće, može baviti sportom i pomoći sebi da živi kvalitetnije.

Britanski je veleposlanik Slinn je istaknuo kako se predstojeće Paraolimpijske igre u Londonu, do kojih je preostalo 100 dana, vraćaju u zemlju u kojoj su 1948. godine održane prve Paraolimpijske igre.

"Paraolimpijci, njihov pristup sportu, treninzi i natjecanja mogu nam biti inspiracija jer pokazuje kako im je sport promijenio život", kazao je veleposlanik Slinn.

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić zahvalio je britanskom veleposlanstvu što je omogućilo da se predstojeća Paraolimpijada u Londonu promovira upravo na splitskoj Rivi. Kovačić je istaknuo kako se hrvatski paraolimpijci s velikim ambicijama pripremaju za Paraolimpijske igre u Londonu. "Nadamo se da ćemo na Paraolimpijskim igrama u Londonu postići do sada najveći uspjeh", kazao je Kovačić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙