FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oko 3000 maturanata plesalo kvadrilju

OSIJEK,18. svibnja, 2012.(Hina) - U šest gradova u Osječko-baranjskoj županiji oko 3000 maturanata danas je plesalo kvadrilju, francuski dvorski ples kojim su se oprostili od srednjih škola.

Najviše maturanata, 1940 kvadrilju je plesalo u Osijeku, u središtu grada u Županijskoj ulici ispred zgrade Hrvatskoga narodnog kazališta, gdje je Šime Strikoman već tradicionalno snimio milenijsku fotografiju.

Osim u Osijeku, maturanti su taj francuski dvorski ples plesali i u Valpovu, Našicama, Donjem Miholjcu, Belome Manastiru i Đakovu.

Pročelnica za školstvo Osječko-baranjske županije Ksenija Zbožil rekla je kako se maturanti organizirano opraštaju od srednjih škola i plešu kvadrilju osmi put. Istaknula je kako se pokazalo da je to najbolji način da se dostojanstveno oproste od srednje škole i "krenu novim životnim putem". Svi su maturanti Osječko-baranjske županije kvadrilju zaplesali točno u podne, kada su isti ples plesali i mladi iz 55 europskih država. Prošle godine taj je ples plesao 33.201 maturant iz osam europskih zemalja.

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo poželjeli su maturantima da svoj životni put nastave uspješno. Gradonačelnik Bubalo rekao je kako i "osmi organizirani oproštaj maturanata zajedničkim plesom pokazuje kulturu života u gradu na Dravi, koji je u iščekivanju međunarodne komisije koja će ocjenjivati niz elemanata koji pridonose kvaliteti života vezano za nominaciju Osijeka za Zlatni cvijet Europe".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙