FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vinkovcima prvi Sajam jagoda

VINKOVCI, 12. svibnja 2012. (Hina) - Desetak proizvođača jagoda s područja Vukovarsko-srijemske županije sudjeluje na prvom Sajmu jagoda, koji je danas otvoren u Vinkovcima na središnjem gradskom trgu.

Otvarajući sajam, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Vukovarsko-srijemske županije Andrija Matić kazao je kako je nažalost na području županije još uvijek malo proizvođača jagoda, ali su oni koji se bave tom proizvodnjom, više nego dobro organizirani.

"Osim popularizacije jagoda kao zdravog i ukusnog voća, ova manifestacija, za koju se nadamo da će zaživjeti, prigoda je i za izravni kontakt proizvođača s kupcima", kazao je Matić.

Prema riječima predsjednika Skupštine Zadruge voćara i povrtlara "Panonicus" iz Nuštra, koja je organizator prvog vinkovačkog Sajma jagoda Željka Maršića, na području Vukovarsko-srijemske županije jagodama je zasađeno nešto više od četiri hektara poljoprivrednih površina uz godišnju proizvodnju od oko 90 tona.

Spomenuvši štete koje su proizvođači jagoda pretrpjeli rano proljetos zbog niskih temperatura, Maršić je kazao kako su unatoč zaštiti pod mini-tunelima udari mraza nanijeli goleme štete nasadima jagoda na većini plantaža, prouzročivši štete i do 40 posto.

Tijekom sajma, koji završava sutra, građani na štandovima mogu kušati te kupiti prve ovogodišnje domaće jagode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙