FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoreno savjetovalište za rani razvoj djece "Telefončić"

ZAGREB, 16. svibnja 2012. (Hina) - Savjetovalište za rani razvoj djece, "Telefončić", nastalo u sklopu UNICEF-ove akcije "Prve tri su najvažnije" otvoreno je danas u Zagrebu gdje se svakodnevno mogu dobiti informacije i stručni savjeti o skrbi za djecu.

"Telefončić je usluga na kojoj će roditelji svakim danom od 7 do 22 sata putem telefona 01 4850555, web stranice www.telefoncic.hr i e-mail adrese info@telefoncic.hr, moći dobiti stručne, provjerene informacije o svim pitanjima i izazovima koje imaju vezano uz trudnoću, porod, dojenje, njegu i brigu oko djeteta i njegov razvoj i komunikaciju", rekla je predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku Lora Vidović.

Sredstva za njegovo pokretanje prikupljena su donacijama građana i tvrtki i u suradnji s Hrvatskim telekomom.

Savjetovalište je otvorio ministar zdravlja Rajko Ostojić istaknuvši da Ministarstvo zdravlja podržava niz UNICEF-ovih akcija pa tako te da će iskoristiti maksimalna sredstva iz proračuna kako bi ovaj sustav zaživio.

"Ovu akciju najbolje je nazvati 'educirajmo se zajedno' i mi roditelji, udomitelji, posvojitelji i svi oni koji skrbe o djeci", rekao je ministar.

Dodao je da će do kraja rujna sva rodilišta u Hrvatskoj morati postati "prijatelji djece" te da će se u njih posebno ulagati jer je to sastavni dio provođenja populacijske politike.

Jasna Ćurković Kelava, pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić, istaknula je važnost ove aktivnosti rekavši da je to ministarstvo zainteresirano za ovakve programe rane dijagnostike i intervencije jer su oni vrlo često presudni za razvoj djeteta i njegov daljnji razvoj. Podsjetila je da je Ministarstvo u Zakonu o socijalnoj skrbi, koji je na snazi od trećeg mjeseca ove godine, unijelo i obvezu provođenja programa rane intervencije u kojoj pomažu i UNICEF-ovi programi.

Prostor za djelovanje "Telefončića" osigurao je Grad Zagreb u ime kojeg je Biserka Bucković kazala da se Grad s posebnim zadovoljstvom uključio u ovu akciju otvorivši mogućnost i drugima, roditeljima i mladim obiteljima da se uključe u projekt i da on postane model po kojem će zaživjeti i u ostalim djelovima Hrvatske.

Profesionalni tim "Telefončića" čine medicinske sestre, patronažne sestre, primalje, psihologinje, socijalne pedagoginje i logopedinje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙