FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Protuvladin prosvjed u Podgorici

PODGORICA, 15. svibnja 2012. (Hina) - Četvrti po redu protuvladin prosvjedni skup održan je se u utorak navečer u Podgorici, a građani su i ovaj put "prošetali" od državnog sveučilišta do zgrade crnogorske vlade, obilazeći "stupove sustava" i tražeći od premijera Igora Lukšića da podnese ostavku.

Bio je to odgovor organizatora prosvjeda, Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), Unije Slobodnih sindikata (USSCG) i Studentske unije na poruku premijera Igora Lukšića da nema namjeru podnijeti ostavku, koju su od njega zatražili na prethodnom skupu održanom 5. svibnja, već da će on i njegova vlada ostati posvećeni euroatlanskim integracijama i rješavanju socijalnih i gospodarskih prilika u zemlji.

Prosvjed u utorak održan je pod nazivom "Hoćemo sretniju Crnu Goru" i na njemu je sudjelovalo nekoliko tisuća ljudi. Opet se tražila ostavka premijera Lukšića i njegove vlade koju prosvjednici smatraju "nesposobnom za svoj posao i za borbu s organiziranim kriminalom". Organizatori prosvjeda pozvali su građane na neposlušnost režimu i pružanje nenasilnog otpora.

Premijer Lukšić je kazao, komentirajući zahtjeve prosvjednika, da oni koji traže njegovu ostavku ne nude jasnu alternativu šta poslije toga te da će građani Crne Gore na parlamentarnim izborima, vjerojatno u rujnu, imati priliku ocijeniti rad aktualne izvršne vlasti.

Građani Crne Gore nezadovoljni su trenutnim socijalnim i ekonomskim stanjem u zemlji. Posljednjih nekoliko mjeseci došlo do brojnih poskupljenja, osobito struje, što predstavlja novi udar na standard građana. Nezadovoljni su i ukupnim procesom privatizacije, koju nazivaju pljačkaškom, pa sada oni moraju plaćati ceh kardinalnim promašajima u gospodarskoj politici.

Novi prosvjed zakazan je za 24. svibnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙