FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Podgorica: Sutra ponovno antivladini prosvjedi

PODGORICA, 14. svibnja 2012. (Hina) - Četvrti antivladin prosvjed građana, koji organizira Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) uz potporu MANS-a (Mreže za afirmaciju nevladinog sektora) i Unije studenata, bit će održan u utorak u Podgorici, najavili su u ponedjeljak organizatori.

Prosvjed se i ovoga puta organizira zbog složene gospodarske situacije, korupcije i organiziranog kriminala, a od premijera Igora Lukšića ponovno će biti zatražena ostavka i izbor "tehničke vlade" koja bi pokušala izvući zemlju iz sveopće krize.

"Građani Crne Gore koji prosvjeduju ne misle da vlada radi u njihovu interesu i zato ćemo danju i noću pružati otpor, sve dok kabinet Igora Lukšića ne ode", priopćili su iz MANS-a.

Premijer Igor Lukšić poručio im je da vlada neće podnijeti ostavku. On je rekao kako apsolutno razumije i podržava da u jednom demokratskom društvu, kao što je to svugdje u Europi, građani nezadovoljstvo pokazuju na različite načine.

Lukšić je ponovio da je vlada posvećena vrlo ozbiljnim pitanjima, kao i da je demokratsko pravo svakog građanina i svake organizacije da se ne složi s nekom politikom vlade.

Na trećoj prosvjednoj šetnji 5. svibnja okupilo se nekoliko tisuća građana tražeći ispred zgrade crnogorske vlade Lukšićevu ostavku, rješavanje teškog gospodarskog i socijalnog stanja u zemlji i borbu protiv korupcije.

USSCG, MANS i Studentska unija organizirali su još dva velika prosvjeda u Podgorici 21. siječnja i 18. ožujka zbog istih razloga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙