FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Tjedan u Muzeju grada Zagreba" do 19. svibnja

ZAGREB, 15. svibnja 2012. (Hina) - Muzej grada Zagreba mnogim će događajima pod nazivom "Tjedan u Muzeju grada Zagreba" do 19. svibnja obilježiti 35. međunarodni dan muzeja te prvi put Europsku noć muzeja, priopćio je danas Muzej grada Zagreba.

Ove godine, pod pokroviteljstvom ICOM-a, Međunarodnoga muzejskog vijeća, muzejska zajednica 35. put obilježava Međunarodni dan muzeja 18. svibnja pod nazivom "Muzeji u svijetu promjena. Novi izazovi, nove inspiracije" te drugu godinu zaredom uz Vijeće Europe i UNESCO Europsku noć muzeja 19. svibnja, koju je 2005. godine pokrenulo Ministarstvo kulture Republike Francuske.

Izložba "Zagrebačka Dubrava – od predgrađa do grada", autora Kristiana Strukića, koja je otvorena jučer, besplatno se može pogledati u petak, 18. svibnja, kao i zbirke arhitekata Viktora Kovačića, Miroslava i Bele Krleža te Ivana Ribara i Cate Dujšin-Ribar.

Od 15. do 18. svibnja taj muzej organizira kreativne radionice s temom "Voda" u sklopu akcije Hrvatskoga muzejskog društva, Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju, a u subotu, 19. svibnja, izvest će se predstava "Igra" u organizaciji Narodnog sveučilišta Dubrave i Maje Marohnić te scensko uprizorenje "Slijepi kabare" u izvođenju Vojina Perića i Miljenka Zeke, u organizaciji Kazališta slijepih i slabovidnih "Novi život", i glazbeni događaj Davorin i Bogovići bend.

Kako se navodi u priopćenju, kao moderan muzej, koristeći se novim medijima i tehnologijom te povezujući se s drugim ustanovama i institucijama te udrugama civilnog društva i građanima, taj muzej kreira sadržaje nastojeći zadovoljiti potrebe zajednice te kroz njih svima prenijeti znanje i iskustvo kreirajući muzej za buduće naraštaje. Za ostvarenje tog cilja potrebno je približiti muzej što širem krugu društvenih skupina i što snažnije uključiti svakog pojedinca u njegov život.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙