FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Miljenić na Kosovu

PRIŠTINA, 11. svibnja 2012. (Hina) - Predsjednica Kosova Atifete Jahjaga, razgovarala je danas u Prištini s ministrom pravosuđa Republike Hrvatske Orsatom Miljenićem koji je tijekom razgovora izrazio spremnost Hrvatske da pomogne Kosovu.

Predsjednica Jahjaga istaknula je da su međudržavni odnosi između Kosova i Hrvatske veoma dobri, no da ih treba produbiti u svim područjima. Ona je rekla da će suradnja u području vladavine zakona putem potpisanih sporazuma pomoći u borbi protiv kriminala ne samo u dvjema zemljama već i u čitavoj regiji. Jahjaga je naglasila i da će iskustva Hrvatske pomoći Kosovu na putu ka euroatlantskim integracijama.

Hrvatskog ministra primio je danas i kosovski premijer Hashim Thaci. Kosovska vlada ima jasnu viziju pravosudnog sustava, rekao je premijer Thaci i ukazao na veliku važnost suradnje s Hrvatskom kako bi se primijenila iskustva u tom području.

Tijekom dana kosovski ministar pravosuđa Hajredin Kuqi i njegov hrvatski kolega Miljenić potpisali su u Prištini sporazum o međusobnoj pravnoj pomoći u kaznenim pitanjima. Dvojica ministara izrazila su spremnost za produbljenje međudržavnih odnosa i suradnje u borbi protiv organiziranog kriminala. Ocjenjujući taj sporazum važnim za borbu protiv negativnih pojava i stvaranje demokratskog društva, ministri su izrazili spremnost za suradnju i u sudstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙