FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP Zvijezda: Zadnji plov odlučuje o olimpijskim normama

ZAGREB, 10. svibnja 2012. (Hina) - Zadnji plov Svjetskog prvenstva za klasu Zvijezda odlučit će u petak o olimpijskim normama. Dvije hrvatske posade imaju izglede ispuniti tu jednu normu za zemlju. Uoči zadnjeg dana Marin i Dan Lovrović su 11., unutar norme, a Mate Arapov i Siniša Mikuličić 16., nadomak norme, izvijestio je u četvrtak Hrvatski jedriličarski savez.

Petak će biti vrlo uzbudljiv dan na regatnom polju Svjetskog prvenstva za klasu Zvijezda u francuskom Hyeresu. Samo je jedan plov preostao, a posade koje konkuriraju za olimpijske norme dijeli vrlo malo bodova. Doslovno zadnji plov prvenstva odlučit će o tome tko će jedriti na olimpijskoj regati u Londonu. Nakon pet jedrenja Marin i Dan Lovrović su 11., treći među nacijama koje konkuriraju za norme, a četiri su mjesta preostala.

Na 16. mjestu su Mate Arapov i Siniša Mikuličić, van norme, međutim također sutra imaju izgleda jedriti za mjesto na OI. Danska i Novi Zeland na petom i šestom mjestu imaju prednost od 15-tak bodova. Hrvatska, Španjolska, Grčka i Austrija složile su se od 11. do 14. mjesta unutar četiri boda. Te četiri zemlje jedrit će za zadnja dva mjesta. Slično je bilo i na SP 2008. kada su se Marin Lovrović i Siniša Mikuličić uspjeli izboriti za mjesto na OI u Kini, također je zadnji plov odlučivao.

Danas su Marin i Dan Lovrović bili šesti, a zbog bonace Arapov i Mikuličić nisu uspjeli ući u cilj u zadanom vremenu. U vodstvu su Britanci Percy i Simpson.

U Zadru su na Svjetskom prvenstvu 49er-a počela finalna jedrenja. Pavle Kostov i Petar Cupać odlično su krenuli u zlatnoj skupini, s uvjerljivom pobjedom u prvom plovu finala, što ih je lansiralo na osmo mjesto ukupnog poretka nakon deset jedrenja. Međutim, u sljedeća dva plova su se malo tražili, dva puta su bili oko 20. mjesta, tako da nakon 12 jedrenja zauzimaju 18. mjesto.

Australci Outterdige/Jensen zadržali su prvo mjesto i povećali svoju prednost, na drugo mjesto su stigli mladi Novozelanđani Peter Burling i Blair Tuke, dok su treći Francuzi Manu Dyen i Stephane Christidis. Sutra se jedre još tri plova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙