FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fantela i Marenić drže drugo mjesto u Hyeresu

ZAGREB, 24. travnja 2012. (Hina) - U zadnja tri finalna dana na regati Svjetskog kupa u francuskom Hyeresu Šime Fantela i Igor Marenić ulaze kao drugi u klasi 470, Tonči Stipanović je u Laseru na jedan bod do prvog mjesta, a iznenađenje dana su priredile Enia Ninčević i Romana Župan koje su pobijedile šesti plov regate u klasi 470.

Vrlo je uzbudljiva situacija u Laseru, čak pet kormilara je unutar jednog boda razlike, a šesti zaostaje samo bod više. U toj konkurenciji je i dalje Tonči Stipanović koji je četvrti, samo jedan negativni bod više ima od prvoplasiranog Njemca Philippa Buhla. Tonči je ponovno, kao i prethodna dva dana, pobijedio drugi plov u danu, a u prvom je bio treći. U navedenih prvih šest koji su odjedrili kvalifikacije bez greške su još dva Australca i dva Novozelanđanina.

"I u prvom plovu sam u jednom trenutku bio prvi, međutim zaronio sam na jedan val, brod mi se napunio mora i dok sam to riješio malo sam izgubio i ušao sam treći. U drugom plovu sam dao sve od sebe, nisam popuštao ni milimetra i na kraju se isplatilo. Dosta sam umoran, ali vjerujem da su i ostali, tek sutra kreće prava regata", kazao je Stipanović. U ovoj klasi Milan Vujasinović zauzima 14. mjesto, 25. je Ivan Taritaš, a 26. Daniel Mihelić. Stipanović, Vujasinović, Taritaš i Mihelić nastavljaju natjecanje u zlatnoj finalnoj skupini, dok će se mladi juniori morati zadovoljiti utješnim skupinama.

Izvrsnim jedrenjem i danas, s trećim i petim ulazom, u vrh poretka dvojaca vratili su se Šime Fantela i Igor Marenić. Nakon šest jedrenja su drugi, naravno od sutra u zlatnoj finalnoj skupini.

"Ne razmišljamo puno o finalu, najvažnije je sad se dobro odmoriti, jer već tri dana jako puše, malo analizirati kako smo danas jedrili i kako ući u finale. Očekujemo vjerojatno i dalje jak vjetar, zadovoljni smo brzinom tako da opušteno ulazimo u finale i nadamo se dobrom rezultatu", kazao je Fantela.

Iznenađenje dana priredile su Enia Ninčević i Romana Župan u ženskom 470, pobijedivši šesti plov regate. U petom su diskvalificirane radi preuranjenog starta, a u ukupnom poretku su napredovale na 20. poziciju.

"Vrlo naporno, puše taj poznati mistral, mi smo tu četvrtu godinu zaredom i ovo je prva godina da jedrimo po tako jakom vjetru. Imali smo problema prije regate jer je Romana imala malu virozu, pa nismo bile u brodu, i zato smo prvog dana regate radile neke greške, ali evo treći dan smo se zagrijale i ušle prve u cilj", kazala je Ninčević.

Na odličnom devetom mjestu u klasi Zvijezda nalaze se Mate Arapov i Siniša Mikuličić, a 15. su Marin i Dan Lovrović. Zvijezda je danas odjedrila samo jedan plov.

"Zadovoljni smo, ovo je prvi put da jedrimo zajedno, ovo smo iskoristili kao dobar trening za svjetsko prvenstvo i kvalifikacije za olimpijske igre za 15 dana. Mislim da se polako uigravamo, s tim da jedrimo sa starim jedrima, najbolju opremu čuvamo za svjetsku. A moj inače flokist Ante Šitić, koji je slomio kost u šaci prošloga tjedna na Europskom prvenstvu je sad u Zagrebu i danas – sutra će na operaciju, nadamo se da će se oporaviti što prije, ali najprije Siniša i ja moramo ovdje odraditi naš dio posla i ispuniti olimpijsku normu", kazao je Arapov.

Tina Mihelić u Laser Radialu nalazi se na dobrom 15. mjestu, također će dalje u zlatnu skupinu. Daskaš Luka Mratović s 23. mjestom nakon kvalifikacija plasirao se u zlatnu skupinu, dok će Pavle Kostov i Petar Cupać kao 28. nastaviti natjecanje u srebrnoj skupini 49er-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙