FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mourinho računa na Huguaina i iduću sezonu

MADRID, 6. svibnja 2012. (Hina/AFP) - Trener Real Madrida Jose Mourinho u nedjelju je izjavio u interviewu za španjolski dnevnik ABC da će dva njegova glavna napadača i iduće sezone biti Francuz Karim Benzema i Argentinac Gonzalo Higuain.

"Moja dva napadača iduće sezone bit će Benzema i Higuain", kazao je Mourinho odbacujući tako glasine o mogućem odlasku Higuaina.

"Higuain će ostati. Ostat će jer ga ja neću pustiti. Ni Real ga neće pustiti. On ima odličan ugovor i zarađuje kao i drugi. Možemo dobiti i ponudu od 40, 50, 60 milijuna eura, ali ga Real neće prodati."

Mourinho je pohvalio i Francuza Benzemu koji je u svojoj trećoj sezoni u kraljevskom klubu postavio novi rekord u broju postignutih pogodaka u prvenstvu (20), i srušio stari koji drži još iz sezone 2007./08. kada je igrao u Lyonu.

"Znao je pobijediti duhove iz prve dvije sezone i ostvario je fantastičnu sezonu", istaknuo je portugalski trener.

Nakon što je s Realom potvrdio osvajanje naslova prvaka Španjolske u srijedu, Portugalac se priključio Talijanu Giovanniju Trapattoniju, Hrvatu TomislavU Iviću i Austrijancu Ernstu Happelu u klubu trenera koji su osvojili naslove prvaka s klubovima četiri različite zemlje.

"Ni jedan trener do sada nije uspio osvojiti tri najveća prvenstva (Engleska, Italija, Španjolska). To je bio moj cilj. To je profesionalno iskustvo i nevjerojatan život", s ponosom je izjavio Mourinho dodajući da mu je sada "cilj osvojiti još prvenstava s Real Madridom".

"The Special One" koji je prekinuo seriju od tri uzastopna naslova Barcelone (od 2009. do 2011.) istaknuo je da mu Barca nije nikada bila opsesija.

"Moj cilj u životu nikada nije bilo pobijediti Barçu. Također sam izgubio od Barça, a izgubiti od Barçe me nije rastužilo kao što me rastužio poraz od Bayerna (koji je eliminirao Real u polufinalu Lige prvaka)".

"No pobijediti u španjolskom prvenstvu bilo je važno jer se prekinuo taj niz. To je bilo važno za Real, najvažniji klub u povijesti, da ne dopusti da se ta nacionalna dominacija nastavi dulje", priznao je "Mou".

Na kraju je Portugalac pristao reći nešto više o svojoj budućnosti kada ode iz Reala.

"Nakon mog boravka ovdje, nastavit ću raditi u jednom od velikih prvenstava u Engleskoj, Italiji ili Španjolskoj", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙