FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abidalu transplantirana jetra

BARCELONA, 11. travnja 2012. (Hina/AFP) - Braniču Barcelone Ericu Abidalu noćas je obavljena transplantacija jetre, a operacija je trajala devet sati. Francuski nogometaš oporavlja se od operacije, a prvi liječnički izvještaji o uspješnosti transplantacije očekuju se tijekom dana.

Abidal je operiran u klinici Barna u Barceloni, a operacija je počela u utorak u 15 sati i završena je oko ponoći. Operacija je trajala dok su nogometaši Barcelone na svom Camp Nou u 32. prvenstvenom kolu igrali protiv Getafea i slavili sa 4-0, a navijači Barce su u 22. minuti, što broj na Abidalovom dresu, pljeskom i skandiranjem podržali svog igrača.

"Ovu pobjedu posvećujemo Abidalu. Sljedećih nekoliko dana bit će ključno, ali mi smo puni vjere da će sve proći u najboljem redu", kazao je nakon utakmice trener Barce Josep Guardiola.

Abidalu je prošle godine odstranjen tumor na jetri i uspio se vratiti nogometu. No, sada su liječnici skeptični i sumnjaju da će Abidal moći ponovno zaigrati nogomet. Ipak, treba podsjetiti da se je hrvatski nogometaš Ivan Klasnić uspješno vratio na nogometne terene nakon transplatacije bubrega.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙