FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

ZAGREB, 6. svibnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz svijeta do 4,30 sati.

VATIKAN - Papa Benedikt XVI. je s albanskim predsjednikom Bamirom Topijem u subotu u Vatikanu razgovarao o albanskom planu punog uključenja u Europsku uniju, objavila je Sveta Stolica. Teme razgovora su bile put Albanije prema punom uključenju u Europsku unije i "regionalne i međunarodne okolnosti uz posebnu pozornost na gospodarsku krizu. Razgovaralo se i o međuvjerskom dijalogu i doprinosu crkve obrazovanju.

TRIPOLI - Privremeni libijski čelnik Mustafa Abdeldžalil hospitaliziran je u subotu u Bengaziju zbog niskog tlaka, što su liječnici pripisali iscrpljenosti, ali je sam izjavio da je dobro. Predsjednik Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC), na vlasti u Libiji, govorio je na kratkoj konferenciji za novinare kako bi prekinuo glasine na društvenim mrežama prema kojima je doživio srčani udar. Direktor bolnice je rekao da su liječnici odbacili mogućnost srčanog udara i preporučili dva do tri dana odmora pod liječničkim nadzorom.

KARTUM -Sudan je u subotu rekao da je počeo primijenjivati rezoluciju UN-a o okonačnju sukoba i napetosti s Južnim Sudanom, pri čemu je upozorio da postoje neke poteškoće. Sukladno rezoluciji Vijeća sigurnosti, sudansko ministarstvo vanjskih poslova je uputilo poruku Ujedinjenim narodima i Afričkoj uniji o postupku izlaska iz krize koji je pokrenula AU, a preuzeo UN. U petak je ministarstvo izjavilo da je Sudan prekinuo borbe na području Južnog Sudana, ali da se njihove postrojbe i dalje bore protiv južnosudanskih postrojbi, optuženih da se nalaze na sudanskom teritoriju. Sukobi na granici između dva Sudana se u subotu nisu vodili, nakon prijetnje sankcijama koju su uputili UN kako bi se izbjegao novi rat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙