FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Veliko srce malom srcu" o problemima djece sa srčanom manom

DUBROVNIK, 5. svibnja 2012. (Hina) - U dubrovačkoj Općoj bolnici danas se predstavila humanitarna udruga "Veliko srce malom srcu" koja ima za cilj upoznati hrvatsku javnost s problemima djece koja imaju srčane mane.

Kako je istaknula predsjednica udruge u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Merita Manenica, riječ je o neprofitnoj humanitarnoj udruzi liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece sa srčanim manama koja je osnovana 1994. u Zagrebu i jedna je od najstarijih u Hrvatskoj.

Dodala je kako je riječ o velikom problemu o kojemu najbolje govore podatci da se u Hrvatskoj svake godine otkrije 500 novih slučajeva problema sa srcem kod djece, a u Dubrovniku ih je trenutno 200.

Svoja predavanja su danas okupljenima održali brojni predavači s područja pedijatrijske kardiologije: Ivan Malčić, predstojnik zagrebačkog KBC-a Rebro, Dalibor Šarić, pedijatar-kardiolog, Andrea Dasović Buljević, neonatolog-pedijatar, Hrvoje Kniewald pedijatar-kardiolog i Marija Sršen Krstulović pedijatar-kardiolog.

Svi ono istaknuli su da je cilj upoznati i probuditi svijest hrvatske javnosti o važnosti, delikatnosti i težini pedijatrijske kardiologije i pedijatrijske kardijalne kirurgije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙