FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iz Dubrovnika otišao sultan, došli kruzeri

DUBROVNIK, 29. travnja 2012. (Hina) - Ovoga vikenda iz Dubrovnika je otišao omanski sultan, a brodovima na kružnim putovanjima u Dubrovnik je došlo 13.500 posjetitelja.

U subotu je uplovilo šest kruzera s više od devet tisuća putnika, a danas dva s više od četiri tisuće putnika, doznaje se u Lučkoj upravi Dubrovnik.

Ovo je nastavak prošlogodišnje uspješne sezone brodova na kružnim putovanjima koji su lani u Dubrovnik doveli više od milijun putnika.

Nakon sedam dana boravka Dubrovnik je danas napustio 71-godišnji omanski sultan Qaboos bin Said Al Said. On je u Dubrovnik doputovao 21. travnja i boravio je na 156 metara dugoj jahti "Al Said" koja je zajedno jahtom "Fulk al Salamah" usidrena u dubrovačkoj luci Gruž od 31. ožujka.

Omanski sultan posljednjeg dana boravka priredio je prijem za 30-tak uzvanika među kojima su bili i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić.

Dio sultanove pratnje u kojoj je bilo više od tisuću osoba bilo je smješteno u dubrovačkim hotelima Hilton, Imperial i Libertas Rixos. Sultanove jahte trebale bi isploviti iz Dubrovnika 5. svibnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙