FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijenci i svijeće na vukovarskom Memorijalnom groblju

VUKOVAR, 3. svibnja 2012. (Hina) - U povodu Dana grada Vukovara i blagdana zaštitinika sv. Filipa i Jakova, a u spomen na poginule i ubijene Vukovarce u Domovinskom ratu, podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata vijence su položili i svijeće zapalili izlaslanstvo Grada Vukovara predvođeno gradonačelnikom Željkom Sabom i predsjednikom Gradskoga vijeća Tomislavom Džankom te druga izaslanstva.

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo izjavio je novinarima nakon polaganja vijenaca na Memorijalnom groblju, kako je Vukovar danas stabilan grad, svoje račune izmiruje na vrijeme te da je od 28.000 zaposleno 10.400 stanovnika.

"Napravili smo izuzetno veliki iskorak u suradnji s građanima, koji su inicijatori brojnih aktivnosti u Gradu Vukovara s prijedlozima koje razmatramo i prihvaćamo. Uvijek sam govorio kako imam koaliciju s građanima i ona je danas na djelu", kazao je gradonačelnik Željko Sabo.

Svetu misu u Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova predvodio je biskup srijemski msgr. Đuro Gašparović, poručivši u propovijedi kako su ta dva sveca, koja se u Vukovaru štuju od 1723. uzor ljubavi prema Bogu i Riječi Božjoj kao i u traženju Isusa.

Nakon svete mise, sudionici obilježavanja Dana grada uputili su se u procesiji gradskim ulicama do ušća Vuke u Dunav, gdje su na jarbole podignuti stjegovi Grada i Sv. Filipa i Jakova, dok je na grad i građane Vukovara zazvan blagoslov.

U poslijepodnevnim satima, održat će se priredba "Živjeti s Dunavom" te ulične atletske utrke učenika osnovnih i srednjih škola. Svečana sjednica Gradskoga vijeća na kojoj su zaslužnim pojedincima, udrugama, ustanovama i tvrtkama uručena javna priznanja i nagrade održana je jučer u Hrvatskom domu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙