FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janša za sada neće svjedočiti u Beču

LJUBLJANA, 30. travnja 2012.(Hina) - Predsjednik slovenske vlade Janez Janša neće se u četvrtak pojaviti kao svjedok na sudu u Beču, gdje je trebao dati iskaz na suđenju protiv petorice austrijskih poslovnih ljudi koji su optuženi za korupciju i industrijsku špijunažu u slučaju Patria.

Janšin odvjetnik Franci Matoz potvrdio je da je Janša dobio poziv da na suđenju u četvrtak nastupi kao svjedok, ali je da je poziv primio kasno, pa se ispričao.

Suđenje u Beču povezano je s prodajom 135 oklopnih vozila finske tvrtke Patria za 278 milijuna eura slovenskoj vojsci 2006. godine, u vrijeme kad je na vlasti u Sloveniji bila koalicija koju je vodio Janša.

U austrijskom procesu među optuženima su Wolfgang Riedl i Walter Wolf, za koje se sumnja da su kanalizirali nezakonite provizije koje su navodno isplaćene u Sloveniju kako bi Patria dobila taj posao.

Wolf je i jedan od optuženih u procesu koji se od prošle godine vodi pred prvostupanjskim sudom u Ljubljani, a u kojemu je suoptužen i Janša koji je u prethodnim ročištima sve sumnje da su on ili njegova stranka 2006. dobile mito za klupnju finskih oklopnih vozila zanijekao, ocjenjujući da je riječ o političkom "konstruktu".

Slovenski mediji tvrde da je Janša spreman pojaviti se u austrijskom procesu u predmetu Patria kao svjedok, možda putem o video konferencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙