FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik riječkog GO HDZ-a podnio ostavku

RIJEKA , 3. travnja 2012. (Hina) - Dosadašnji predsjednik Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Rijeci Bojan Hlača podnio je danas ostavku na ovu funkciju kako bi omogućio optimalno funkcioniranje Gradskog odbora te organizaciju ponovljene skupštine GO, nakon poništene izborne skupštine protekle subote.

Hlača je na današnjoj konferenciji za novinstvo kazao da je na prošloj skupštini Gradske organizacije HDZ-a u Rijeci učinjena nenamjerna greška kad je u glasačkoj kutiji bilo više glasačkih listića nego izaslanika koji su bili u dvorani.

"Zbog toga sam izložen pritscima kandidata za predsjednika gradske organizacije pa sam osjetio da sam smetnja idućoj ponovljenoj skupštini", kazao je Hlača.

Naveo je da je odluku donio jutros, nakon jučerašnje sjednice Gradskog odbora HDZ, kako bi omogućio optimalno funkcioniranje Gradskog odbora te organizaciju ponovljene skupštine GO.

Gradski odbor u priopćenju s jučerašnje sjednice tvrdi da su svi prijedlozi kandidata za članove radnog predsjedništva, izbornog povjerenstva i ostalih tijela prihvaćeni jednoglasno na skupštini. Zbog toga, Gradski odbor poziva sve kandidate da se suzdrže od izjava koje dovode u sumnju regularnost skupštine jer su oni sami predložili članove radnih tijela i time sami jamčili regularnost izbora, navodi se u priopćenju.

Do poništenja skupštine došlo je zbog tehničke greške jer je glasovalo više izaslanika od broja koje je utvrdilo povjerenstvo za utvrđivanje broja nazočnih članova koja se utvrđuje na početku skupštine, navodi Gradski odbor.

Nova skupština je sazvana 21. travnja a do tad bi Gradsku organizaciju trebao voditi povjerenik kojeg odredi nadležno tijelo.

Za mjesto predsjednika Gradske organizacije Rijeka HDZ-a natječu se Mile Biondić, Hrvoje Burić, Nenad Srdoč i Patrik Šegota.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙