FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakuševčanima ista naknada, problem s odlagalištem ostaje

ZAGREB, 26. travnja 2012.(Hina) - Stanovnici zagrebačkog Jakuševca, koji stanuju u blizini tamošnjeg odlagališta otpada, i dalje će dobivati istu naknadu za umanjenu vrijednost nekretnina jer zagrebačka Gradska skupština nije prihvatila prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da se naknada poveća 50 posto jer to nije, rečeno je, temeljeno u zakonu.

Iz HDZ-a i HSS-a su upozorili da bi se problem s odlagalištem trebao riješiti ili njegovim zatvaranjem ili na drugi način.

"Odlagalište na Jakuševcu radi nelegalno jer mu je istekla uporabna dozvola, a mi govorimo o naknadama - to nije fer i korektno", poručila je Danira Bilić (HDZ). Smatra da treba, ili konačno zatvoriti odlagalište, ili naći model kako cjelovitije pomoći tamošnjim građanima ako je odlagalište i dalje otvoreno.

"Najmanje što sada možemo je i dalje isplaćivati naknade Jakuševčanima", rekla je Bilić i ponovno zatražila tematsku sjednicu o problemu odlaganja otpada u Zagrebu.

Morana Paliković Gruden (HNS) rekla je da ima razumijevanja za sve građane koji tamo žive te podsjetila da je gradonačelnik Bandić javno izjavljivao da će se spaliti ako odlagalište otpada na Jakuševcu neće biti sanirano i zatvoreno.

"Niti se on spalio, niti je Jakuševac zatvoren", kazala je Paliković Gruden pozivajući na odgovornost i HDZ jer je, rekla je, njihova bivša ministrica Marina Matulović Dropulić imala ovlasti zatvoriti to smetlište, a nije.

"Grad Zagreb treba riješiti svoje probleme, a ne čekati da to učine drugi", odgovorila joj je Bilić.

Predsjednik Skupštine Davor Bernardić rekao je kako je najvažnije poštivati zakonitost i da tu gradonačelnik ima najveću odgovornost.

"Tu se mogu ubirati jeftini politički bodovi, ali pitanje odlagališta Jakuševac nije riješeno 12 godina - Jakuševac i dalje smrdi i dalje nemamo spalionicu", rekao je izrazivši uvjerenje kako se o Jakuševcu danas ne bi govorilo kao o problemu da je primijenjen sustav gospodarenja otpadom odnosno odvajanje i reciklaža otpada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙