FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karamarko: Kosor želi prikupiti jeftine političke poene

ZAGREB, 30. ožujka 2012. (Hina) - Kandidat za predsjednika HDZ-a Tomislav Karamarko priopćio je danas kako je inicijativa predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor za biranje predsjednika stranke po načelu jedan član jedan glas "alat za prikupljanje jeftinih političkih poena".

To, nažalost, samo govori o ozbiljnosti kojom neki pristupaju unutarstranačkim izborima u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, priopćio je Karamarko nakon što je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor danas najavila da će predložiti izmjene statuta stranke kojima bi se izbor predsjednika HDZ-a odgodio do 1. srpnja i održao po načelu "jedan član jedan glas".

Karamarko pozdravlja inicijativu "jedan član jedan glas", ali mu je žao što je predložena tek sada i smatra da je riječ o kvazi-demokratizaciji u službi prikupljanja jeftinih političkih poena.

Ocjenjuje da su krajnje zabrinjavajuće promjene pravila u tijeku kampanje te pokušaji odvajanja izbora za potpredsjednika i predsjednika stranke.

"Takvo mrcvarenje članova i stranačkih pravila je apsolutno nedopustivo", ocjenjuje Karamarko i dodaje da je to kao da se u bilo kojem sportu zbog lošeg rezultata pred kraj utakmice kreće ispočetka.

Drži da poruka koju time odašilje HDZ nije dobra.

"Unatoč svemu, pozivam sve kandidate da ustraju u poštenoj borbi jer mi predstavljamo najsnažniju političku stranku u Republici Hrvatskoj i to je naša dužnost", priopćio je Tomislav Karamarko.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙