FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 25. travnja 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta:

WASHINGTON

Američka tvrtka SpaceX potvrdila je u utorak da će se prvi privatni let prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS), s kapsulom Dragon, izvesti 7. svibnja, nakon što je dan ranije objavljena odgoda od tjedan dana. "NASA i zračna baza Cape Canaveral odobrili su zahtjev SpaceX-a da odredi za 7. svibnja novi datum pokušaja lansiranja kapsule Dragon", piše u priopćenju glasnogovornice SpaceX-a Kirstin Brost Grantham. U ponedjeljak je direktor i osnivač SpaceX-a Elon Musk napisao na Twitteru da je let odgođen za oko tjedan dana s 30. travnja na oko 7. svibnja, objašnjavajući da je ta odgoda potrebna "kako bi se izvelo što više pokusa na informatičkim kodovima pristajanja Dragona (u ISS-u)".

NEW YORK

Porotnici na sudu u New Yorku morat će gledati snimku nadzorne kamere na kojoj se muškarac navodno odjeven kao žena predstavlja kao vlastita pokojna majka i ubire mirovinu, javili su lokalni mediji. Thomas Prusik-Parkin nije stao na tome, išao je čak dotle da je kao žena pokušao registrirati majčin auto, a sumnjiče ga da je podignuo više od 115 tisuća dolara mirovine Irene Prusik otkako je ona 2003. umrla. Okružni tužitelj u Brooklynu kaže da je riječ o "razrađenoj prijevari". Parkin je imao i suučesnika Miltona Rimola koji se predstavljao kao nećak Irene Prusik. Parkin i Rimolo lažirali su majčinu smrtovnicu na koju su upisali lažni broj socijalnog osiguranja i datum rođenja kako bi se činilo da je još živa, kaže se u optužnici.

LONDON

Irska kantautorica Sinead O'Connor objavila je u utorak da otkazuje planiranu sjevernoameričku turneju zbog bipolarnog poremećaja. U njezinoj izjavi za javnost navodi se da turneju otkazuje s "velikim žaljenjem" jer se "zbog bipolarnog poremećaja osjeća prilično loše". O'Connor dodaje da je između prosinca i ožujka "imala ozbiljan slom" i da je zanemarila savjete liječnika da se odmori. "Potpuno sam glupo ignorirala taj savjet, pokušavajući biti jačom nego što jesam", priznala je pjevačica i ispričala se fanovima zbog otkazivanja turneje. O'Connor (45), koja je ožujku je izdala novi album "How About I Be Me (And You Be You)?", prethodno je imala nekoliko turbulentnih mjeseci, okončavši nakon svega 16 dana brak s čovjekom kojeg je nedugo prije upoznala preko interneta, pa samo par dana poslije objavila da su opet zajedno.

CARACAS

Venezuelanski predsjednik Hugo Chavez koji se nalazi u Havani na liječenju karcinoma, izjavio je da će mu teraprija biti uspješna zahvaljujući pomoći Isusa Krista. "To je kao ugovor s Isusom Kristom, koji nije mrtav već je uskrsnuo. On će intervenirati kako bi ovo liječenje bilo uspješno i kako bih ja mogao krenuti dalje u budućnost", rekao je Chavez na 15-minutnoj video poruci koju je objavila većina medija u Venezueli. Chavez je u telefonskom obraćanju u ponedjeljak rekao da se planira u četvrtak vratiti u domovinu, čime je okončao tišinu dulju od tjedan dana tijekom koje su kolale alarmantne glasine o njegovom zdravstvenom stanju. Chavez se od sredine travnja nalazi na Kubi, gdje je ponovno bio na zračenju kao dijelu terapije u borbi protiv recidiva raka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙