FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Timošenko štrajka glađu nakon što je udarena - odvjetnik

HARKIV , 24. travnja 2012. (Hina/Reuters) - Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko počela je u zatvoru u Harkivu štrajkati glađu nakon što su je, kako je rekla, čuvari silom izvukli iz njezina zatvorskog kreveta i snažno je udarili u trbuh, rekao je novinarima u utorak njezin odvjetnik.

Uprava zatvora niječe njezine optužbe.

Glavna oponentica predsjedniku Viktoru Janukoviču, Timošenko je u zatvoru bog zloupotrebe položaja. Kazala je kako je udarac u trbuh dobila u petak dok su je selili iz zatvora u državnu bolnicu u Harkivu, pošto se žalila na bol u leđima.

"Prišli su mojem krevetu, umotali me u plahtu i počeli me vući iz kreveta, brutalno koristeći silu. Očajna i u bolovima, počela sam se braniti, no dobila sam snažan udarac šakom u trbuh. Činilo mi se da je riječ o posljednim trenucima mojeg života", stoji u priopćenju koje je novinarima pročitao njezin odvjetnik Serhij Vlašenko.

U priopćenju također stoji kako su je napala trojica zatvorskih čuvara.

Pedesetjednogodišnja političarka prošle je godine osuđena zbog zloupotrebe položaja, a njezin je slučaj zategnuo odnose između Ukrajine i Zapada, koji slučaj smatraju politički motiviranim.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙