FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 23. travnja 2012. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

ZAGREB - Nova TV objavila je večeras da USKOK istražuje porijeklo novca kojim je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić kupio luksuzne stanove u zagrebačkoj podsljemenskoj zoni. Pozivajući se na "visoki izvor", Nova TV je navela da je Uskok otvorio predmet i da se provode predistražne radnje, a neki mediji javljaju da policija provjerava navode iz anonimne kaznene prijave. Nova TV je u Dnevniku podsjetila da je Mesić za nešto manje od dva milijuna kuna u gotovini kupio stanove prije nešto više od dvije godine i da nikad nije htio otkriti tko je prijatelj koji mu je pozajmio novac. Radi se o dva stana veličine 46 i 106 četvornih metara koji glase na Mesićevu suprugu i kupljeni su nakon prestanka njegova predsjedničkog mandata. Toliko novca, rečeno je, nije imao na imovinskoj kartici na kraju mandata. Na upit te televizijske postaje s tim u vezi, Mesić je odgovorio: "Nikakve istine u tome nema."

ZAGREB - U Uredu bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića večeras je rečeno kako nitko iz službenih institucija nije kontaktirao Mesića u vezi s kupnjom stanova i niti on zna što o navodnoj predistrazi Uskoka. "Nikada nitko, niti iz jedne službene institucije nije kontaktirao bivšeg predsjednika Stjepana Mesića u vezi s kupnjom stanova, a niti on zna nešto o navodnoj predistrazi Uskoka", rekao je večeras Hini Tomislav Jakić iz Ureda bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića. Dodao je i da Mesić nije bio na razgovoru u Poreznoj upravi, o čemu su javili pojedini mediji. Jakić je kazao i kako nitko ne spominje da bivši predsjednik Mesić danas prodaje svoj stan u centru Zagreba s kojim će pokriti cijenu tih dvaju stanova. Činjenica da ga još nije prodao posljedica je nepovoljnih kretanja na tržištu nekretnina, rekao je Jakić dodajući da je Mesić novac posudio od prijatelja kad više nije bio na funkciji. Također, Jakić smatra kako se radi o istom scenariju kao i u slučaju "Patria".

DESINIĆ/ VELIKI TABOR - Na popodnevnoj svečanosti održanoj u povodu Dana Krapinsko–zagorske županije u dvorcu Velikom Taboru obnašateljica dužnosti zagorske županice Sonja Borovčak rekla je da je to jedna od vodećih županija u povlačenju novca iz europskih fondova te da će i dalje raditi na tome da ostanu na hrvatskom vrhu. Posebno me pritom veseli skori dovršetak projekta 'Remedisanus', vrijednog više od milijun eura, kojim se saniraju dva odlagališta otpada u županiji, rekla je županica. Projekt je vrijedan milijun i sto tisuća eura, a sufinancira se iz Operativnog programa IPA Slovenija Hrvatska 2007.-2013. Novac će se, među ostalim, uložiti u čišćenje 60 divljih odlagališta otpada (30 s hrvatske strane i 30 sa slovenske strane). Govoreći o postignućima Krapinsko–zagorske županije pod vodstvom donedavnog župana, sadašnjeg ministra prometa, pomorstva i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića, predsjednik Hrvatskoga sabora Boris Šprem rekao je da bi Zagorje "sa svojim potencijalima moglo postati 'Austrija u malome'". Bivši predsjednik Stjepan Mesić, koji je također bio na svečanosti u povodu Dana županije, obraćajući se nazočnima rekao je kako su svaki dan novine pune žutila i afera te da bi čovjek koji ne poznaje stanje povjerovao da se u državi ništa ne radi, nego se samo bavimo kriminalom. "No, kod nas funkcionira pravna država i to se rješavaju samo stvari koje su ostatci iz prošlosti. Zato želim da što prije završi RBA, što je u prijevodu Remetinec Bussiness Academy", dodao je.

SENJ - Predsjednik Ivo Josipović rekao je na današnjoj svečanoj sjednici senjskoga Gradskog vijeća u povodu Dana grada kako se slaže da Senj zaslužuje cestu, dobru brodsku i prometnu povezanost i drugu infrastrukturu, no da svi znamo i da izgradnja infrastrukture ovisi o gospodarskim mogućnostima. Veselim se s vama što ste na dobrome putu jer, vjerujem, imate dobre mogućnosti razvoja, rekao je hrvatski predsjednik i podsjetio na veliku povijesnu i kulturnu baštinu Senja te da se narodni duh u tom kraju uvijek poštovao. Nakon izgradnje jozefinske ceste nastupilo je zlatno doba Senja, koji je postao gospodarsko i kulturno središte, rekao je Josipović i dodao kako danas očito treba tražiti nove mogućnosti. Bura je nekad bila prepreka, a danas je prednost senjskoga kraja jer se može pretvoriti u energiju, istaknuo je.

SENJ - Predsjednik Ivo Josipović popodne je u sklopu posjeta Senju posjetio Gradski muzej, koji ove godine proslavlja 50. obljetnicu, te stalni postav sakralne baštine u katedrali sv. Marije. Rekao je kako je vidio da je Senj prekrasan grad bogate tradicije te kako je siguran da je to i grad dobre perspektive. "Danas sam vidio da je Senj i humani grad", rekao je predsjednik nakon posjeta tome gradu, dodajući da je donacija zemljišta za gradnju centra za rehabilitaciju djece oboljele od malignih bolesti zaista nešto plemenito i lijepo. Naime, grad Senj, u suradnji s udrugom "Sanus", uskoro će početi graditi centar za rehabilitaciju djece oboljele od malignih bolesti.

PIĆAN - Tvornica kamene vune "Rockwool" danas je od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja dobila uporabnu dozvolu pošto je krajem ožujka uspješno prošla tehnički pregled, priopćila je popodne tvrtka "Rockwool Adriatic" dok je načelnik općine Pićana Ivan Franković zatečen i iznenađen tom informacijom koju je doznao iz medija. Kako je u priopćenju navela voditeljica korporativnih poslova tvrtke "Rockwool Adriatic" Anđelka Toto-Ormuž, te će dozvola tvornici osigurati stabilan rad i proizvodnju. "Ova dozvola još je jedna potvrda da naša tvornica radi sukladno zakonima i propisima, poštujući visoke standarde zaštite ljudskog zdravlja i okoliša", navela je u priopćenju za javnost Toto-Ormuž i dodala kako će odluka pridonijeti "pozitivnom imidžu" u široj javnosti i među poslovnim partnerima i suradnicima. Naime, kako stoji u priopćenju za javnost, premda je tvornica cijelo vrijeme radila u skladu s propisima i poštovala visoke standarde zaštite ljudskog zdravlja i okoliša, nije mogla dobiti uporabnu dozvolu bez izgrađene pristupne ceste dugačke 400 metara. Tek nakon aktivnog uključenja vlade, kaže se u priopćenju, cesta je izgrađena krajem prošle godine, čime je bila uklonjena i posljednja birokratska prepreka.

ZAGREB - Zaposlenici Vjesnika i dalje dolaze na posao jer još uvijek postoji nada u pronalazak rješenja i uvjerenje da taj list nije nešto što se može tek tako ugasiti, izjavio je danas vršitelj dužnosti direktora tog lista Robert Mekinić, napomenuvši kako nema namjeru pokrenuti stečajni postupak jer "to ne bi bilo primjereno". "Sugestija je (vlasnika Vjesnika) Narodnih novina da se pokrene stečaj, no ja smatram da ne bi bilo primjereno da ja koji sam direktor od 1. travnja donesem tu odluku, pogotovo kad se pravi vlasnik nije izjasnio oko toga. Ja pokrenuti stečaj ne želim, to nije nešto što se može tek tako ugasiti", kazao je Mekinić u razgovoru za Hinu. No o mogućim rješenjima nije želio spekulirati, iako je siguran da neko rješenje "mora postojati". "Ne mogu prejudicirati rješenje, a siguran sam da postoje neka rješenja", kazao je nadalje, naglasivši kako on osobno ne vodi nikakve razgovore koji bi išli "u drugom smjeru rješavanja problema Vjesnika", kao što je to u ranijoj izjavi ustvrdio predsjednik Uprave Narodnih novina Petar Piskač. Na mrežnoj stranici Vjesnika zaposlenici toga lista - 98 stalno zaposlenih i 20 stalnih, svakodnevnih honorarnih suradnika - objavili su danas otvoreno pismo u kojemu ističu kako su unatoč višemjesečnoj neisplati plaće i honorara te "agoniji koja sada već predugo traje", odlučili ostati na svojim radnim mjestima i nastaviti raditi elektronsko izdanje novina i portal kako se brend Vjesnika ne bi ugasio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙