FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Županijski sud u Sisku posjetili ministar pravosuđa i predsjednik Vrhovnog suda

SISAK, 23. travnja 2012. (Hina) - Radi boljeg upoznavanja stanja, problema i djelotvornosti sudstva, Županijski sud u Sisku danas su posjetili ministar pravosuđa Orsat Miljenić i predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin sa suradnicima.

S analizom stanja, učinkovitosti i uvjetima rada pravosudnih tijela na području koje pokriva Županijski sud u Sisku upoznao ih je predsjednik tog suda Ivan Veršić.

Veršić je novinarima rekao da je na sastanku s predsjednicima Županijskoga suda i općinskih sudova u Sisku, Kutini, Glini i Hrvatskoj Kostajnici, prekršajnih sudova u Sisku i Kutini te s predstavnicima stalnih službi zagrebačkoga Trgovačkog suda u Sisku i Kutini bilo je riječi i o mjerama poboljšanja rada pravosudnih institucija.

Po njegovim riječima, ministar Miljenić na sastanku je upoznao nazočne s novim zakonima i izmjenama dosadašnjih zakona te je najavio nastavak adaptacije zgrade Županijskoga suda u Sisku, u kojoj je i Općinski sud, čime će se ostvariti znatno bolji radni uvjeti, što bi se trebalo odraziti i na veću učinkovitost sudova.

"S radom kaznenog sudstva možemo biti u cijelosti zadovoljni, a građansko sudstvo možemo ocijeniti zadovoljavajućim. Naime, kod građanskih predmeta je na sudovima u Sisku i Glini, zbog većeg priljeva predmeta i nedovoljne ekipiranosti, došlo do većeg broja neriješenih predmeta, što je sada riješeno. Od 2100 neriješenih građanskih predmeta 2007. godine, ipak smo ih uspjeli smanjiti na 830, ali je još 24 predmeta starije od deset godina", rekao je Veršić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙