FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Shakespeareova "Oluja" u režiji Ivice Šimića na Tajvanu

ZAGREB, 20. travnja 2012. (Hina) - Predstava za djecu "Oluja" u režiji hrvatskog redatelja Ivice Šimića, rađena prema predlošku istoimene drame Williama Shakespearea, premijerno je izvedena danas u kazalištu Song Song Song u Taipeiju.

Predstavu rađenu po narudžbi za to kazalište prema jednoj od posljednjih drama velikog engleskog dramatičara Šimić je i kostimski i glazbeno smjestio na Tajvan, "koji kao da je mjesto za koje je Shakespeare pisao svoje posljednje djelo", ističe se u priopćenju kazališta Mala scena.

"Svojom poviješću, folklorom i političkom sudbinom taj otok gusara, aboridžina i kineskih prebjega idealno je poprište događaja koje je Shakespeare smjestio na neki nepoznat, mitski otok. Povezivanju priče uz kontekst Tajvana pridonosi i pokretna dinamična scenografija Dinke Jeričević koja asocira na guste šume tajvanskih planina", dodaje se u priopćenju.

Riječ je o drugoj suradnji toga kazališta s dječjim kazalištem Song Song Song u Taipeiju, nakon rada na predstavi "Padobranci" kazališta Mala scena koje je Song Song Song kazalište praizvelo u Taipeiu u studenome 2011. Pripreme za predstavu počele su u listopadu 2011., kada je napravljena i audicija za sve uloge te okupljen autorski tim.

"Ozračju suradnje između tajvanskih i hrvatskih umjetnika pridonosi i činjenica da je scenografkinja predstave Dinka Jeričević, a glavnu ulogu Prospera igra Ju Shu Ming, umjetnički direktor kazališta Song Song Song", ističe Mala scena u priopćenju.

Predstava je namijenjena djeci od devet godina na više, a nakon premijere igrat će u cijelom Tajvanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙