FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo festival neovisnih kazališta FEN 2012.

OPATIJA, 17. travnja 2012. (Hina) - Prvi hrvatski festival neovisnih kazališta i kazališnih družina u Hrvatskoj FEN 2012. počeo je večeras u Opatiji, a do 22. travnja na njemu će sudjelovati 12 kazališta s 13 predstava, od kojih je pet predstava za djecu.

Festival je otvoren u Umjetničkom paviljonu „Juraj Šporer“ predstavom „Stilske vježbe“ zagrebačkog Kazališta Planet Art s Lelom Margitić i Perom Kvrgićem u glavnim ulogama.

Na programu festivala su još "Prozor u dvorište" Lutkarskog studia Kvak, "Nemereš pobjeć od nedjelje" Ludens teatra, "Ružičasta sanjarica" kazališta Mala scena, "Muški-ženski/Ženske-muške" MUO Bacači sjenki.

Najavljene su predstave "Terapija" teatra Rugantino, "Basne" kazališta Smješko, "Blago" kazališta Tvornica lutaka, "Tko je ovdje lud!" kazališta Planet art, "Picasso" Playdrame, "Priča o vodi" kazališta UO Actlab i Mala scena, "Projekt: 12/2" Stvaralačke mreže Zebra i "Art" Aplauz teatra.

Tijekom pet festivalskih dana publika će moći sudjelovati u tri interaktivne tematske radionice te nekoliko okruglih stolova o stanju i položaju nezavisne kazališne scene u Hrvatskoj, a u opatijskoj Ugostiteljskoj školi bit će priređen doručak s glumcima.

Predstave će se održavati na nekoliko lokacija, a jedna će biti igrana za štićenike Dječjeg doma „Ivana Brlić Mažuranić“ u Lovranu.

Ravnateljica Festivala Opatija, organizatora FEN-a, kazala je da je od 114 profesionalnih kazališta u zemlji čak 85 neovisnih kazališta, iskazavši potporu za bolje pozicioniranje profesionalnih neovisnih kazališta i kazališnih družina u Hrvatskoj.

Pokrovitelji FEN-a 2012. su Ministarstvo kulture, Grad Opatija i Primorsko-goranska županija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙