FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOK i HZZ potpisali dopunu Sporazuma o poslovnoj suradnji

ZAGREB, 20. travnja 2012. (Hina) - Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) potpisali su danas dopunu Sporazuma o poslovnoj suradnji kojom učvršćuju zajedničko djelovanje u promicanju gospodarskog razvoja, smanjenju nezaposlenosti i poticanju zapošljavanja, izvjestili su iz HOK-a.

Sporazum su na sajmu Obrtništva na Zagrebačkom velesajmu potpisali predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec i v.d. ravnateljica HZZ-a Ankica Paun Jarallah.

Sporazum o poslovnoj suradnji HOK i HZZ su potpisali početkom studenoga 2010. i njime su definirani načini suradnje dviju institucija u područjima međusobnog informiranja o potrebama i programima na području zapošljavanja, individualnog pristupa HZZ-a obrtnicima, pristupa zapošljavanju na razini gospodarskih grana itd.

Dopunom tog sporazuma uređeni su uvjeti i način proširenja suradnje s namjerom predstavljanja usluga HZZ-a obrtništvu u cilju povećanja zaposlenosti, a time i razvitka obrtništva na području Hrvatske.

HZZ će tako provesti obučavanje djelatnika HOK-a te u suradnji s komorom održati predavanja za obrtnike u područnim obrtničkim komorama o mogućnostima korištenja sredstava za provođenje mjera koje su u nadležnosti HZZ-a iz Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja za ovu godinu, a HOK će omogućiti izlaganje informativnih materijala HZZ-a u područnim komorama kako bi se obrtnicima pružile informacije i savjeti o mogućnostima korištenja tih mjera.

Danas smo još snažnije povezali HOK i HZZ u ostvarenju zajedničkog cilja - visoke zaposlenosti i obrazovnog sustava u potpunosti prilagođenog tržištu rada, kazao je Ranogajec.

Paun Jarallah je istaknula kako je nastavak suradnje s HOK-om važan korak u daljnjem ostvarivanju kvalitetnije i sveobuhvatne sinergije između Zavoda i gospodarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙