FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene stipendije učenicima i studentima slabijeg socijalnog statusa

ZAGREB, 18. travnja 2012. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je dodijelio 26 stipendija učenicima i studentima slabijeg socijalnog statusa za školsku godinu 2011./2012. te im zaželio uspjeh u daljnjem stjecanju znanja.

Dodijeljeno je 13 stipendija učenicima srednjih škola i 13 stipendija studentima preddiplomskih, diplomskih i integriranih studija u Zagrebu. Stipendije se dodjeljuju na vrijeme od 12 mjeseci, a isplaćivat će se mjesečno u iznosu od 1268 kuna za učenike srednjih škola i u iznosu od 1902 kune za studente.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je da se takvom vrstom potpore "nastoji omogućiti ravnopravnost u stjecanju znanja svima koji u doba recesije i krize nemaju iste startne osnove".

"Ovime rušimo te barijere i pomažemo onima koji u vremenu krize i recesije ne bi bili u mogućnosti da ta znanja i vještine steknu", dodao je.

U ime svih stipendista zahvalila se prošlogodišnja i ovogodišnja stipendistica Lucija Batur, istaknuvši da stipendije znače "odgovornost koju tek treba opravdati". "Time nam je dano dano povjerenje da ćemo jednog dana kao uzorni, mladi i obrazovani ljudi biti na ponos svom gradu", rekla je.

Pročelnica gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna podsjetila je da je ovo peta godina zaredom kako se ove stipendije dodjeljuju, naglasivši da iako se ne radi o velikom iznosu, on je ipak značajan.

Izvijestila je kako se broj dodijeljenih stipendija u odnosu na prethodne godine povećava, a da su sredstva ostala ista. Dodala je da su svi koji su se javili na natječaj, ispunjavali uvjete i priložili potrebnu dokumentaciju, ostvarili stipendiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙