FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Štrajk upozorenja radnika zadarskoga "Gortana"

ZADAR, 18. travnja 2012. (Hina) - Radnici zadarske građevinske tvrtke "Gortana" održali su danas u Zadru štrajk upozorenja jer plaće nisu primili četiri mjeseca, a prije početka štrajka uprava je obećala da će im jedna plaća biti isplaćena danas, a druga do petka.

Radnici "Gortana", njih 68, koji tvrde da je stanje postalo neizdrživo, potražuju ukupno dva milijuna kuna.

Od uprave tvrtke traže da im se isplate barem dvije plaće do petka, 20. travnja, jer će u suprotnome od ponedjeljka u opći štrajk.

"Zadnju plaću dobili smo prije Božića, nemamo više od čega živjeti. Dalje ne možemo. Sutra idemo raditi, ali ako do petka ne dobijemo novac, u ponedjeljak idemo u generalni štrajk", poručili su ogorčeni radnici "Gortana".

Prije početka štrajka uprava je razgovarala sa sindikalistima i obećala da će jedna plaća biti isplaćena danas, a druga do petka. "Ako uprava ispuni svoje obećanje, odustat ćemo od generalnog štrajka", rekao je pravni zastupnik SSSH Vedran Uranija.

Po riječima pravnog zastupnika SSSH Vedrana Uranije, problem je nastao jer 'Gortan' od drugih tvrtaka ne može naplatiti svoje tražbine koje dosežu 20-ak milijuna kuna.

"To je nešto što uprava mora riješiti sa svojim dužnicima, a dužna je ispuniti svoje obveze prema radnicima i isplatiti im plaću koja je njihovo elementarno pravo", istaknuo je Vedran Uranija te pozvao vladu da pomogne građevinskim tvrtkama da prebrode krizu.

U Zadru je radilo nekoliko velikih građevinskih tvrtaka s više od 1000 zaposlenih, no sve su one, osim "Gortana", davno završile u stečaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙