FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 18. travnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

NEW YORK

Florida Panthersi su nadoknadili razliku od 3-0 i na kraju pobijedili New Jersey Devilse 4-3 u utorak te poveli 2-1 u seriji od četiri pobjede u četvrtfinalu doigravanja Istočne konferencije.

Devilsi su razveselili svoje navijače pogocima Zacha Parisea, Stephena Gionte i Patrika Eliasa u prvih 6:16 minuta utakmice, ali se Florida odbila predati iskoristivši powerplay da povede.

Florida je uzvratila postigavši dva pogotka u powerplayu zadnjim minutama prve trećine, a na 3-2 je došla kada je Jason Garrison svladao vratara Devilsa Martina Brodeura osam sekundi prije kraja tog dijela utakmice.

Panthersi su napali još jednom u drugoj trećini kada je Mike Weaver zabio gol za izjednačenje nakon 2:18 minute igre.

Brian Campbell je također iskoristio powerplay i zabio gol za 4-3.

Vratar Floride Scott Clemmensen, koji je zamijenio Josea Theodorea nakon špto je ovaj primio tri gola od Devilsa, osigurao je svojoj momčadi da izjednači i na kraju zadrži vodstvo obranivši svih 19 udaraca prema svojoj mreži.

Druge dvije gostujuće momčadi u doigravanju također su sinoć imale razlog za slavlje, posebno Nashville Predatorsi koji su pobijedili Detroit Red Wingse 3-1 i poveli 3-1 u seriji od četiri pobjede te već u petak imaju priliku da pobjedom na domaćem terenu osiguraju prolaz u daljnje natjecanje.

Također na Zapadu Mikkel Boedker je zabio pobjednički gol u produžetku za pobjedu Phoenix Coyotesa dnad Chicagom od 3-2 i za vodstvo od 2-1 u seriji na četiri pobjede.

LOS ANGELES

San Antonio se osvetio za prošlotjedni poraz kod kuće od Los Angeles Lakersa svladavši ih sinoć 112-91 na njihovom terenu.

Tony Parker je zabio 29 koševa uz 13 asistencija dok je Tim Duncan dodao 19 pogodaka i osam skokova za San Antonio (44-16), koji je povećao prednost u Zapadnoj konferenciji ispred Oklahoma Cityja.

"Bili smo motivirani danas. Jako su nas porazili zadnji put i htjeli smo im odgovoriti", kazao je nakon utakmice Parker.

Bez Bryanta koji je propustio šestu utakmicu zaredom zbog ozljede, Lakersi su se mučili ubaciti koš u drugom poluvremenu dok su Spursi napravili seriju od 18-0.

Andrew Bynum je ubacio 21 koš za Los Angeles, koji je gubio i 20 koševa u drugom poluvremenu i nije uspio smanjiti tu razliku do kraja utakmice.

Spursi su imali šut od 59.5 posto iz igre (50 iz 84 pokušaja). Vodeći u Zapadnoj konferenciji su posebno učinkoviti bili u drugom poluvremenu sa 30 pogodaka iz 43 pokušaja, odnosno sa 69.7 posto.

U prvom poluvremenu nije izgledalo da će Lakersi izgubiti s ovako velikom razlikom. Matt Barnes je zabio koš za vodstvo Lakersa od 41-39 5:41 minute prije kraja druge četvrtine. No onda se situacija promijenila za Lakerse. Izgubili su pet lopti i promašili dva šuta u sljedeće tri minute, a San Antonio je napravio seriju od 18-0 za vodstzvo od 16 koševa, koje su zadržali na poluvremenu.

U New Yorku je Carmelo Anthony upisao svoj drugi triple-double u karijeri sa 35 koševa, 12 skokova i 10 asistencija, J.R. Smith je zabio 25 koševa kao i Steve Novak za pobjedu Knicksa nad vodećima u Atlantskoj diviziji Boston Celticsima od 118-110.

Paul Pierce je predvodio prvu petorku Celticsa koja je imala dvoznamenkasti učinak s postignutih 43 pogotka.

Smith i Novak su imali 15 pogođenih trica iz 20 pokušaja za Knickse koji su imali šut iz igre 59 posto. Na ovoj utakmici postignute su ukupno 23 trice.

Tyson Chandler je kod Knicksa dodao 20 koševa i pet skokova, dok je kod Bostona Rajon Rondo dodao 13 koševa i 13 asistencija.

Knicksi (32-29) su se sada pomaknuli na utakmicu ispred Philadelphia 76ers-a u borbi za sedmu poziciju u Istočnoj konferenciji za doigravanje.

MUENCHEN

U prvoj utakmici polufinala Lige prvaka Bayern je u Muenchenu svladao Real Madrid s 2:1 i stekao prednost pred uzvrat na Bernabeu za osam dana.

Bayern je poveo u 17. minuti pogotkom Francka Riberya nakon udarca s kuta, a za Real je izjednačio Mesut Ozil u 53. minuti na asistenciju Ronalda. Pobjedu je Bavarcima donio Mario Gomez u zadnjoj minuti susreta nakon prodora Phillipea Lahma. Ivica Olić i Danijel Pranjić bili su na klupi Bayerna.

Bila je to utakmica puna ritma, ali i grubosti jer su igrači Reala zaradili šest žutih kartona. Muenchen i dalje ostaje "ukleti" grad za Real, koji je u bavarskoj prijestolnici od deset utakmica izgubio čak devet, te odigrao samo jedan remi.

U drugom polufinalu u srijedu na Stamford Bridgeu igraju Chelsea i Barcelona.

REYKJAVIK

Hrvatski hokejaši na ledu postigli su i drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvua divizije II skupine A u Reykjaviku svladavši Srbiju s 6:3 (2:1, 2:0, 2:2).

Strijelci za Hrvatsku bili su Joel Prpic (3:07), Filip Oreščanin (5:09), Andy Sertich (25:24, 54:57), Chris Powers (50:06) i Igor Lazić (39:03). Hrvatska se oprostila od prvog mjesta i plasmana u viši razred porazima od Španjolske i Estonije, a završnu utakmicu igra u srijedu protiv domaćina Islanda.

ZAGREB

U najzanimljivijem dvoboju 9. kola Lige za prvaka košarkaši Zadra su na Višnjiku slavili protiv Splita s 78:69, te se probili na treće mjesto.

Zadrani su vodili veći dio utakmice, a do pobjede su ih odveli Ivanov (21) i Delaš (18), dok su Splićane predvodili Mimica i Sobin s po 19 koševa. U ostalim susretima favoriti su ubilježili lake pobjede - Zagreb je slavio protiv Zaboka s 38 razlike, Cedevita protiv Svjetlosti s +27, a lider Cibona u Šibeniku protiv Jolly JBS-a s 37 razlike.

Na ljestvici vodi Cibona s omjerom 9:0, Cedevita (7:2) je druga, Zadar i Split imaju omjer 6:3, Zagreb je na 5:4, a Zabok, Jolly i Svjetlost imaju po jednu pobjedu i osam poraza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙