FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRT pojačao javne, smanjio komercijalne sadržaje

ZAGREB, 17. travnja 2012. (Hina) - Hrvatska radiotelevizija (HRT) priopćila je danas da je u posljednja četiri mjeseca pojačala javne i smanjila komercijalne sadržaje te značajno povisila informiranje gledatelja o situaciji u unutarnjoj politici.

"U navedenome je razdoblju HRT u potpunosti ostvario svoje obveze iz Privremenog ugovora s Vladom RH, te čak emitirao više javnih sadržaja nego li je to bio obvezan prema Ugovoru", stoji u priopćenju.

Emitirana je čak 131 emisija više, ili 5175 minuta više u odnosu na godinu ranije, dramski su sadržaji uvećani za 4406 minuta ili 150 programskih sadržaja, dok je u Dokumentarnom programu emitirano 358 minuta ili 21 emisija više.

HRT-ova statistička izvješća pokazuju da je u prvom kvartalu 2012. u odnosu na isto razdoblje lani značajno unaprijeđeno informiranje gledatelja o situaciji u unutarnjoj politici, dodaje se u priopćenju.

Prema podacima o stanju u programu u navedenom je razdoblju udjel informativnih sadržaja u ukupnom programu prvog programa HRT-a (HTV 1) iznosio 24,03 posto, što je više od minimalno dogovorenih 22 posto. Dokumentarnog je sadržaja emitirano 15,5 posto, što je također više od ugovorom utvrđenih 14,2 posto. Više je i igranog programa, kojega je trebalo biti 33,8 posto a emitirano je 33,9 posto.

Istodobno je zabilježen pad u komercijalnim sadržajima, kojih je trebalo biti 6,6 posto, a emitirano je 3,8 posto.

Slična je situacija i na drugom programu (HTV 2), gdje obveze nalažu 5,4 posto informativnog programa a realizirano je 6,1 posto, dok je dokumentarnih sadržaja trebalo biti 21 posto a realizirano je 22,92 posto.

U priopćenju se napominje kako su kao posljedica zatečene programske sheme u prosincu, siječnju i veljači zabilježena manja odstupanja od zadanih postotaka, prvenstveno u informativnim sadržajima na oba programa, kojima je HTV ispunjavao zadaću javnog rtv servisa (predizborne emisije, bonusi, parlamentarni izbori, emisije uoči i nakon referenduma za EU te izvanrednih emisija vezanih uz vremenske nepogode u RH).

"Manjak komercijalnih sadržaja na Prvom programu, osobito u siječnju i veljači, nadomješten je visoko kvalitetnim dokumentarnim sadržajima", dodaje se.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙