FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

ZAGREB, 15. travnja 2012. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati:

ŠANGAJ

Nijemac Nico Rosberg (26) u Mercedesu stigao je u nedjelju na VN Kine do svoje prve pobjede u Formuli, ostavivši iza sebe vozače McLarena Jensona Buttona na drugom i Lewisa Hamiltona na trećem mjestu.

Nakon 111 utrka u karijeri, Rosberg je jučer uspio osvojiti svoju prvu najbolju startnu poziciju, a danas je ostvario prvu pobjedu u karijeri. Današnja pobjeda Rosberga je ujedno i prva pobjeda uz Mercedes od 1955. kada je Argentinac Juan Manuel Fangio pobijedio na VN Italije.

Rosbergov momčadski kolega Michael Schumacher, koji je startao kao drugi, morao je prekinuti utrku u 13 krugu zbog pogreške u boksu.

Hamilton, koji je pak jučer u kvalifikacijama bio drugi ali je startao kao sedmi zato što je ranije kažnjen s pet mjesta zbog promjene mjenjača, na kraju je utrku završio na trećem mjestu nakon što je u predzadnjem krugu uspio prestići aktualnog svjetskog prvaka Sebastiena Vettela u Red Bullu, od kojeg je u zadnjem krugu bio brži i njegov momčadski kolega Mark Webber.

NEW YORK

Pogodak Nicklasa Backstroma u drugom produžetku osigurao je pobjedu Washington Capitalsima od 2-1 nad Boston Bruinsima u subotu čime su se izjednačili po broju pobjeda.

Ottawa, St. Louis i Chicago također su pobijedili sinoć izjednačivši se tako po broju pobjeda u četvrtfinalu doigravanja.

Senatorsima je bio potreban produžetak za pobjedu nad New York Rangersima od 3-2, Blues su potopili San Jose 3-0, a Blackhawksi su bili bolji od Phoenix Coyotesa 4-3 u produžetku.

U Bostonu Backstrom je svladao vratara Bruinsa Tima Thomasa u trećoj minuti drugog produžetka iznenadivši tako branitelje naslova prvaka na njihovom terenu.

Washington, koji je izgubio prvu utakmicu doigravanja u četvrtak 1-0 nakon produžetka, prvi je stigao do vodstva u drugoj utakmici zahvaljujući pogotku Troya Brouwera 2:03 minute prije kraja druge trećine.

Boston je izjednačio u 12:13 minuti zadnje trećine pogotkom Benoita Pouliota.

Mladi vratar Capitalsa Braden Holtby zaustavio je 43 udarca, dok je Thomas imao 37 obrana za Boston.

U Arizoni je drugi gol na utakmici Briana Bickella, ovaj put u produžetku, donio pobjedu Chicagu. Bickell je također zabio gol u prvoj trećini za Blackhawkse.

Chicago, koji je gubio 3-2 nakon dvije trećine, izjednačio je šest sekundi prije kraja regularnog dijela utakmice pogotkom Patricka Sharpa nakon dodavanja Brenta Seabrooka. Doigravanje se nastavlja u utotrak u Chicagu.

U New Yorku je Chris Neil zabio gol u prvoj minuti produžetka za pobjedu Senatorsa u četvrtfinalu doigravanja Istočne konferencije.

Senatorsi su izjednačili manje od pet minuta prije kraja regularnog dijela utakmice pogotkom Nicka Fogligna. Treća utakmica se igra u ponedjeljak u Ottawi.

U St. Louisu, vratar San Josea Marc-Edouard Vlasic "ubacio" je pak u vlastitu mrežu u drugoj minuti utakmice. Gol je pripisan St. Louisovom Vladimiru Sobotki. David Backes i Andy McDonald su također zabili u drugoj utakmici doigravanja na kojoj je suđeno 132 minute kazni.

Ove dvije momčadi igraju u ponedjeljak u San Joseu.

NEW YORK

San Antonio Spursi su sinoć pobjedom od 105-91 nad Phoenix Sunsima osigurali naslov prvaka Jugozapadne divizije i ostali za petama Oklahoma City Thunderu u borbi za naslov prvaka Zapadne divizije.

Tim Duncan je u prvoj četvrtini imao učinak jednak Phoenixu postigavši 13 pogodaka iz 19 pokušaja dok je San Antonio (42-16) došao do vodstva od 35-13. On je također u tri četvrtine koliko je igrao upisao 11 skokova.

Kawhi Leonard i Tony Parker su obojica zabili po 14 koševa za San Antonio.

Sebastian Telfair, koji je ušao s klupe u igru, postigao je 21 pogodak za Phoenix, koji je sada iza Houstona i Denvera u borbi za osmo mjesto koje vodi u doigravanje u Zapadnoj konferenciji.

Steve Nash je odigrao prvih šest minuta a onda je izašao i više se nije vratio na teren. "Nije se osjećao dobro i nismo ga htjeli više vraćati u igru kako ne bi propustio ostatak sezone", izjavio je trener Sunsa Alvin Gentry.

S druge strane Memphis Grizzlies su sinoć, pobijedivši Utah Jazz 103-98, uništili nade Jazza za doigravanje. Shvativši da trebaju naći načina da se zaustavi centar Utaha Al Jefferson ako žele pobjedu Memphis Grizzlies mu je onemogućio dobivanje lopte veći dio zadnje četvrtine i ograničivši ga na samo četiri pogotka. Rudy Gay je predvodio Grizzliese sa 26 koševa i 12 skokova. Ovo je drugi poraz zaredom za Utah.

Jazz je bio dobar u prve tri četvrtine sa šutom od 53.2 posto iz igre i Jefferson je u tom razdoblju utakmice zabio 16 koševa. No u zadnjoj četvrtini kada su Grizzliesi pojačali obranu na njemu, napad Jazza je pao na 33 posto iz igre.

Gubeći 86-84 pet minuta prije kraja, Grizzliesi su ostvarili seriju od 7-0 za vodstvo koje su zadržali do kraja.

Branič Grizzliesa Mayo je imao samo jedna pogodak iz tri pokušaja za tricu nakon prve tri četvrtine, no onda nakon što je pogodio par slobodnih bacanja, Mayo je ušao u ritam i zabio 17 koševa u zadnjoj četvrtini, uključujući tri trice iz četiri pokušaja i svih šest slobodnih bacanja. Mayo je utakmicu završio sa 20 pogodaka.

ZAGREB

Rezultati 8. kola Lige za prvaka prvenstva Hrvatske za košarkaše:

Split - Cedevita 80:78 (Mimica 16, Babić 14 poena/ Bilan 19, Warren 18 koševa)

Cibona - Brod Svjetlost 79:64 (Rudež 17, Rozić 15 koševa/ Štimac 21 poen)

Zabok - Zadar 73:82 (Kraljević 18 poena/ Ivanov 20 koševa)

Jolly JBS - Zagreb 87:95 (Mrva 35 koševa/ Simon i Šarić po 29 poena)

POREDAK:

1. Cibona 8-0 16 bodova

2. Cedevita 6-2 14

3. Split 6-2 14

4. Zadar 5-3 13

5. Zagreb 4-4 12

6. Zabok 1-7 9

7. Jolly JBS 1-7 9

8. Brod Svjetlost 1-7 9

MADRID

U susretu 34. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid je na Santiago Bernabeu daleko teže nego što se očekivalo pobijedio Sporting Gijon 3:1.

"Kraljevski klub" je dominirao od prve minute utakmice, no poveli su gosti pogotkom Miguela de las Cuevasa iz jedanaesterca u 30. minuti. Sedam minuta kasnije Real je izjednačio golom Gonzala Higuaina, a do vodstva je stigao tek 15 minuta prije kraja susreta kada je Cristiano Ronaldo postigao svoj 41. gol ove sezone u Primeri. Osam minuta prije kraja susreta sve dvojbe je otklonio Karim Benzema. Hrvatski nogometaš Mate Bilić nije nastupio za Sporting.

Ovom pobjedom Real je pobjegao Barceloni na sedam bodova prednosti, no Barca ima utakmicu manje.

ZAGREB

U 26. kolu Prve hrvatske nogometne lige 37-godišnji Davor Vugrinec je postigao 127. gol i time je postao najbolji strijelac u povijesti Prve lige. No, u ovom kolu bilo je i ružnih trenutaka, utakmica Osijek - Hajduk u kojoj su Osječani slavili sa 2-1, zamalo je trajno prekinuta jer su Hajdukovi navijači u tri navrata bacili baklje na teren.

Vugrinec je bio strijelac za vodstvo Slaven Belupa, koji je svladao Lokomotivu sa 3-1. Bio je mu 127. gol u Prvoj HNL, te je na ljestvici najboljih strijelaca prestigao Igora Cvitanovića, koji je ubilježio 126 pogodaka. Vugrinec je prvi gol u HNL-u zabio u dresu Varteksa protiv Zadra u sezoni 1992/93., a dvadeset godina kasnije i dalje je u pogonu. Tijekom karijere igrao i za Rijeku, Dinamu, Zagreb, te Trabzonspor, Lecce, Atalantu i Cataniju.

U Gradskom vrtu Osijek je pobijedio Hajduk sa 2-1, ali je utakmica zamalo trajno prekinuta, jer su Hajdukovi navijači u tri navrata bacanjem baklji u teren u razdoblju od 60. do 69. minute uzrokovali kratke prekide. U 69. minuti nakon trećeg incidenta sudac Domagoj Vučkov iz Rijeke pozvao je igrače i trenere da napuste travnjak te ih je pozvao na konzultacije.

Nakon obavljenih konzultacija u 80. minuti igrači su se vratili na teren i susret je nastavljen.

Prije dva tjedna sudac Mario Strahonja je zbog bacanja pirotehničkih sredstava na travnjak prekinuo susret Istra 1961 - Rijeka u 70. minuti pri rezultatu 1-0. Odlukom povjerenika za natjecanje Prve lige utakmica je ponovno odigrana 11. travnja, te je završila rezultatom 0-0.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙