FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: nakon dva dana rasta, prijeti pad cijena dionica

LONDON, 13. travnja 2012. (Hina/Reuters) - Nakon dva dana snažnog rasta, na Wall Streetu danas prijeti pad cijena dionica, zbog usporavanja rasta kineskog gospodarstva, ali i ponovnog rasta prinosa na obveznice prezaduženih članica eurozone.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,30 sati na gubitku 28 bodova, a tehnološki Nasdaq 2,25 bodova.

Terminski S&P 500 oslabio je, pak, 2,9 bodova, i bio je ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Nakon što je u posljednja dva dana skočio oko 2 posto, S&P 500 indeksu danas prijeti pad, što je ponajviše posljedica podatka o usporavanju rasta kineskog gospodarstva u prvom tromjesečju na 8,1 posto, dok se očekivao rast od 8,3 posto.

Ulagače ponovno zabrinjava i europska dužnička kriza, s obzirom da su danas porasli prinosi na talijanske i španjolske državne obveznice.

Ipak, pad terminskih indeksa ponešto je ublažen nakon što je banka JPMorgan Chase izvijestila da je u proteklom tromjesečju ostvarila nešto manju dobit nego godinu dana prije, no dobit po dionici nešto je veća, jer je ta banka lani otkupljivala vlastite dionice na tržištu.

I na europskim su burzama cijene dionica danas pod pritiskom. Londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili su u 13,30 sati na gubitku između 0,2 i 0,8 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙