FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba skulptura i crteža Tatjane Kostanjević

VINKOVCI, 12. travnja 2012. (Hina) - U Galeriji likovnih umjetnosti Slavka Kopača u Vinkovcima večeras je otvorena izložba skulpturama i crteža "Terspihore - muze plesa", akademske kiparice Tatjane Kostanjević.

"Cijeli svoj kiparski staž, bavim se istraživanjem i lociranjem pokreta u prostoru. Kod mojih skulptura bitan je ritam i energija, a skulpture su otvorene za komunikaciju i dijalog", kazala je autorica tijekom svečanosti otvorenja izložbe dodajući kako je kod njezinih skulptura riječ ponajprije o "pokretu u skulpturi i lociranju pokreta u prostoru".

O izložbi i radu Tatjane Kostanjević govorio je kustos Galerije Slavka Kopača Ivica Belamarić dok je izložbu, koju Vinkovčani mogu pogledati tijekom travnja, otvorenom proglasio vinkovački akademski kipar Dejan Duraković.

Tatjana Kostanjević završila je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi profesora Stipe Sikirice, a prvi put pojavila se na hrvatskoj likovnoj sceni samostalnom izložbom 1986. godine u Poreču. Od tada do danas imala je više od trideset samostalnih izložbi, a otprilike isto toliko skulptura autorice nalazi se postavljeno u javnim prostorima diljem Hrvatske.

(Hina) xzdra yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙