FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba fotografija "Kongo očima Kongoanaca"

RIJEKA, 26. ožujka 2012. (Hina) - Izložba fotografija pod nazivom "Kongo očima Kongoanaca" otvorena je večeras u riječkoj galeriji Principij u sklopu manifestacije Dani frankofonije.

Izložba je rezultat projekta kulturnog centra La Venerie i udruge Ti Suka iz Bruxellesa koji je počeo 1997. godine, kazao je inicijator projekta Michel Gelinne. Dio projekta je bila radionica za fotoreportere u Kinshasi, u Kongu, na kojoj je prikupljeno ukupno 240 fotografija. Na večeras otvorenoj izložbi predstavljeno je 40-tak odabranih fotografija 20 autora iz Konga, do sad nepoznatih fotografskoj javnosti.

Izložba je postavljena prvi put 2007. godine u Bruxellesu, a ovo je njezino drugo predstavljanje u Europi.

Izložene fotografije reportažno oslikavaju svakodnevni život u Kongu a naglasak je na životu djece na ulicama, radu i igri.

Izložba je postavljena u suradnji Fotokluba Rijeka i Francuske alijanse iz Rijeke te su okupljene na otvaranju pozdravili i predsjednik Fotokluba Borislav Božić te predsjednica Francuske alijanse Irena Kregar-Šegota.

Dani frankofonije u Rijeci se održavaju od 19. do 26. ožujka. Uz večeras otvorenu izložbu obuhvaćaju još i izložbu fotografija Isabelle Hayeur iz Kanade, predstavljanje novog romana Michela Houellebecqa "Karta i teritorij", koncerte klasične glazbe s programom djela francuskih skladatelja te ciklus frankofonskog filma u Art-kinu Croatia.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙