FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kermas Vod Četiri najavljuje nove sadržaje na projektu Sveta Katarina - Monumenti

PULA, 12. travnja 2012. (Hina) -

Tvrtka Kermas Vod Četiri, u vlasništvu poduzetnika Danka Končara, kojoj je Vlada danas dala koncesiju na pomorsko dobro na lokaciji otok Sveta Katarina - Monumenti u Puli, u sklopu projekta Brijuni Rivijera, spremna je započeti s aktivnostima prema natječaju, a najavljuje da će ponuditi i nove rekreativne sadržaje.

Opunomoćenik te tvrtka pulski odvjetnik Goran Veljović izrazio je zadovoljstvo današnjom odlukom Vlade koja je u skladu s njihovim očekivanjima.

"Nakon današnje odluke spremni smo krenuti i započeti s aktivnostima koje smo preuzeli putem natječaja, a sve u dogovoru s gradom Pulom", kazao je Veljović za Hinu. Dodao je kako je tvrtka Kermas Vod Četiri spremna ponuditi i nove rekreativne sadržaje koji se nisu mogli uklopiti u samoj ponudi jer nisu u skladu s Generalnim urbanističkim planom grada Pule.

"Grad je spreman razmotriti našu ponudu, a društvo ima namjeru izgraditi olimpijski bazen te centar za vodene sportove. Želimo da ova lokacija bude otvorena 365 dana godišnje za sve građane koje ćemo nastojati privući ugostiteljskim, trgovačkim i sportskim sadržajima", kazao je Veljović.

Direktor Brijuni Rivijere Ratomir Ivičić istaknuo je kako današnja odluka Vlade predstavlja početak realizacije projekta Brijuni Rivijera, čime će, kako je rekao, ova lokacija biti integrirana u urbano tkivo Grada Pule.

"Ova je odluka veliki korak naprijed jer se na taj način ovo bivše vojno devastirano područje nakon dugog niza godina stavlja u funkciju razvoja grada, ali i samih građana", kazao je za Hinu pulski gradonačelnik Boris Miletić. Dodao je kako ga veseli što je u toj ponudi prepoznata potreba za novim sadržajima, što će jamčiti i novo zapošljavanje.

Koncesija je data na rok od 50 godina, a tvrtka Kremas Vod Četiri plaćala bi godišnju koncesijsku naknadu od 2,20 kuna po metru kvadratnom te promjenjivi dio u iznosu od 2,10 posto od ukupnog godišnjeg prihoda.

Javni poziv za davanje koncesije bio je objavljen u rujnu prošle godine, a 16. siječnja ove godine javno su otvorene ponude za lokaciju Sveta Katarina - Monumenti. Pristigle su dvije punude, ali je samo ponuda Končareve tvrtke Kermas Vod Četiri iz Vodnjana bila potpuna.

Prema natječaju, na lokaciji Otok Sv. Katarina - Monumenti predviđene su dvije luke nautičkog turizma, ukupnih kapaciteta 550 vezova u moru i 1.200 suhih vezova, s pripadajućim sadržajima, hotel s 4 do 5 zvjezdica, kapaciteta 200 kreveta i kompleks mješovite namjene javnih sadržaja s gastronomskim centrom.

Tvrtka Kermas Vod Četiri u svojoj je ponudi navela da u dvije marine namjerava uložiti 29,97 milijuna eura te još 16 milijuna eura u hotel i druge ugostiteljsko-turističke sadržaje, a predvidjela je zapošljavanje 160 radnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙