FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodni skup iz tunelogradnje

DUBROVNIK, 12. travnja 2012. (Hina) - U Dubrovniku je danas počeo s radom drugi po redu međunarodni skup iz tunelogradnje za područje jugoistočne Europe, a teme ovogodišnjeg kolokvija usmjerene su na korištenje podzemnog prostora u gradovima.

Skup je otvorio predsjednik hrvatske podružnice ITA (International Tunneling Asociation) Davorin Kolić koji je uz ostalo kazao kako se bez obzira na krizu u Hrvatskoj ipak razvijaju mnogi projekti, a pritom je posebno naglasio Luku Rijeka koja ima odličan položaj i za prihvat većih brodova, ali i za prometne koridore, autoceste i prateće željezničke pruge.

Istaknuto je kako gradovi u jugoistočnoj Europi imaju neke svoje posebnosti kao što su lokacija velikog njihova broja na geološkim formacijama s krškim fenomenima, locirani su na morskoj obali i imaju središte gradakoje se sastoji iz mreže isprepletenih uskih ulica.

Kolić je naglasio kako će do 2020. naglasak biti na razvoju prometne infrastrukture u gradovima uz obalu uz prekograničnu suradnju te korištenje sredstava iz EU fondova.

(Hina) xddub yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙