FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blagi oporavak europskih burzi nakon velikih gubitaka

LONDON, 11. travnja 2012. (Hina/Reuters) - Na europskim su burzama cijene dionica jutros blago ojačale, oporavivši se od oštrih jučerašnjih gubitaka, a po rastu cijena predvode dionice rudarskih kompanija i banaka.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica ojačao je do 9,30 sati 0,4 posto, na 1.030,47 bodova, nakon što je jučer potonuo 2,5 posto, dotaknuvši najnižu razinu od sredine siječnja.

Taj indeks potonuo je otprilike 7 posto s najviše razine u zadnjih osam mjeseci, dosegnute u ožujku. Ipak, i dalje je u plusu od početka godine za 2,9 posto.

Londonski FTSE, pariški CAC i frankfurtski DAX indeks bili su u 9,30 sati u plusu između 0,24 i 0,66 posto.

„S obzirom na dobru izvedbu u prvom ovogodišnjem tromjesečju, mislili smo kako postoji potencijal za korekciju naniže. U zadnjih par tjedana ta se korekcija i zbila. I dalje smatramo da bi investitori trebali iskoristiti svako eventualno daljnje slabljenje tržišta za jeftinu kupnju, kako bi ostvarili korist od dionica koja se očekuje u srednjoročnom i dugoročnom razdoblju“, ističe Henk Potts, strateg u investicijskom društvu Barclays Wealth.

Na Tokijskoj se burzi Nikkei indeks jutros spustio 0,83 posto, na 9.458 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙