FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi porasli nakon četiri dana gubitaka

NEW YORK, 10. travnja 2012. (Hina/Reuters) - Uoči početka sezone objave financijskih izvješća kompanija za prvo ovogodišnje tromjesečje, američki terminski indeksi danas su porasli, najavljujući pozitivno trgovanje na Wall Streetu nakon četiri dana klizanja cijena dionica.

Terminski Dow Jones indeks bio je oko 13,30 sati na dobitku 19 bodova, a tehnološki Nasdaq 7,75 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 2 boda, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Danas započinje sezona objava tromjesečnih financijskih izvješća američkih kompanija. Tradicionalno prvi poslovne rezultate objavit će aluminijski div Alcoa.

Od makroekonomskih pokazatelja, čeka se objava podataka o zalihama kod američkih veleprodajnih lanaca.

U nešto većem fokusu investitora u elektroničkom predtrgovanju je dionica Sonya. Cijena joj je potonula 8 posto, na 18,5 dolara, nakon što je ta japanska kompanija procijenila da će u fiskalnoj godini koja je završila u ožujku zabilježiti neto gubitak od rekordnih 6,4 milijarde dolara.

„Čini se da su investitori 'prožvakali' razočaravajuće podatke s tržišta rada, objavljene u petak, i da sada razmatraju mogućnost da Fed ipak pokrene dodatno kvantitativno popuštanje monetarne politike“, smatra David Morrison, tržišni strateg u investicijskom društvu GFT Markets.

Stoga će s velikom pozornošću investitori danas pratiti govore predsjednika Feda u Dallasu Richarda Fischera, potom predsjednika Feda u Atlanti Dennisa Lockharta i predsjednika Feda u Minneapolisu Narayane Kocherlakote.

Nakon četiri neradna dana, na europskim burzama cijene dionica danas su oštro pale pod pritiskom dobitonosnih prodaja. Trenutno su londonski FTSE, pariški CAC i frankfurtski DAX u minusu između 1 i 1,5 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙