FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Libiji razminiranje po hrvatskome modelu

SISAK, 10. travnja 2012. (Hina) - Libija je zainteresirana za primjenu hrvatskog modela borbe protiv mina te za suradnju s hrvatskim tvrtkama koje se bave razminiranjem, proizvodnjom zaštitnih sredstava za razminiranje i strojeva za razminiranje, rekli su predstavnici libijskoga izaslanstva tijekom posjeta Hrvatskome centru za razminiranje u Sisku.

U libijskome izaslanstvu bili su predstavnici ministarstava obrane i unutarnjih poslova, nacionalnog centra za razminiranje i libijske Zaklade za razminiranje.

Predsjednik libijske Zaklade za razminiranje Abdulhakim A. Elamri rekao je kako je na temelju lani potpisanoga petogodišnjeg ugovora suradnja počela poučavanjem djece o opasnostima od mina i vježbom instruktora, što su u Libiji provele Zaklada "Hrvatska bez mina" i Hrvatski centar za razminiranje. "Taj program nastavljamo i želimo ga proširiti suradnjom s hrvatskim tvrtkama", rekao je Abdulhakim A. Elamri.

Predstavnici libijskog izaslanstva i upraviteljica Zaklade za humanitarno razminiranje "Hrvatska bez mina" Đurđa Adlešič, koja je boravila u Libiji, govorili su o visokoj zagađenosti te zemlje minama. Istaknuli su da su čak i parkovi u središtu Tripolija još pod minama te da još nije poznat broj žrtava od mina u Libiji, a dosad je izvađeno oko 25.000 mina.

Libijci će, rečeno je, primjenjivati hrvatski model pregledavanja minski sumnjivih područja, evidencije i razminiranja, koji je u svijetu dobio najviše ocjene.

Ravnatelj Hrvatskoga centra za razminiranje Zdravko Modrušan gostima je prenio hrvatska iskustva u borbi protiv mina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙