FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Policija traga za novim sintetičkim drogama iz Kine

MOSTAR, 10. travnja 2012. (Hina) - Policijske agencije iz Federacije BiH i Republike Srpske tragaju za novim, vrlo opasnim sintetičkim drogama podrijetlom iz Kine koje su stigle na tržište BiH, objavila je u utorak internetska publikacija Centar za istraživačko novinarstvo (CIN) pozivajući se na službene policijske izvore.

Načelnik policije Republike Srpske (RS) Gojko Vasić rekao je da je policija nedavno dobila informaciju da je kriminalcima u RS-u ponuđena prodaja 100 kilograma novih vrsta droga. Ponuđeno je da se trgovina obavi na granici s Hrvatskom, ali policija dosad nije zabilježila da se to dogodilo. Dodao je da se na tržištu nalaze razne vrste droga podrijetlom iz Kine, no policija nije uspjela zaplijeniti veće količine. Prema Vasićevom opisu neke od njih su prepoznatljive po egzotičnom mirisu koji daje bogatu aromu. Pojasnio je i da su nove droge koje su jeftinije od uobičajenih, uglavnom prodaju preko interneta.

Jedna od novih vrsta droge je 'magični zmaj'. Načelnik Jedinice za organizirani kriminal MUP-a RS-a Siniša Kostrešević rekao je da se mješavine prodaju kao egzotični mirisi koje sadrže kanabinoide kao psihoaktivne supstance dobijene iz kanabisa ili indijske konoplje. Te supstance stvaraju ovisnost a po njegovim riječima korisnici tih droga stradaju unutarnji organi, jer egzotično bilje sadrži ekstrakte otrova.

Na području Federacije do sada nije zaplijenjena neka od novih droga. Načelnik Odjela za borbu protiv zloupotrebe droga u Upravi Federalne policije Ivan Trezner rekao je CIN-u da postoje informacije o pojavi novih narkotika, ali do sada nije bilo zapljena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙